Nieuwe formule: Aafje Franchise

Vanuit de landelijke coöperatieve vereniging P.BELL & Friends start Aafje een regionaal franchiseconcept, Aafje Franchise, dat ervaren zorgprofessionals helpt om hun eigen zorgonderneming te starten.

Vanuit hun kleine onderneming kunnen zij mensen met een kleine beurs een op maat gemaakt passend zorg- en ondersteuningsaanbod bieden. Waarbij de mensen zelf huren, al dan niet met huurtoeslag en de zorg gefinancierd wordt uit hun persoonsgebonden budget.  

Medeoprichter van de franchiseformule is Hans van Putten, die jarenlange ervaring heeft met het opzetten van zorgformules, zoals de Thomashuizen, Herbergier en de Zorgbutler. Aafje Franchise start per 1 november onder leiding van Leo Pronk, een ervaren zorgondernemer. Pronk richt zich in eerste instantie op het werven van zorgondernemers om samen 2 nieuwe zorgformules op te starten. 

Twee nieuwe zorgformules

De eerste vernieuwende zorgformule vanuit Aafje Franchise is gebaseerd op het concept van kleinschalig wonen met persoonlijke aandacht, lekker eten, goede zorg en vooral gezelligheid voor maximaal 16 mensen met dementie; Zorgvilla tante Toos. 
De tweede formule, de Dienstbode, is het antwoord voor mensen met een lichte zorgvraag, die vanuit de vertrouwde thuisomgeving graag zelf de regie houden over hun zorg en de gezelligheid dicht bij huis zoeken. Met 40 anderen maken zij dag (en nacht) gebruik van de diensten en zorg van hun eigen Dienstbode. 

Bekijk ook