Meer flexibiliteit in franchisemodel van Seasons Art Class

“In de afgelopen 3 jaar hebben we ons unieke franchisemodel op een goede manier neer weten zetten met diverse vestigingen in het land. Toch wordt het tijd om nog meer flexibiliteit in te bouwen, specifiek voor de Benelux markt”, vertelt Richard Smal over ervaringen uit het veld.

“Toen we in 2016 begonnen met Seasons Art Class in Nederland, hebben we het model 1:1 overgenomen uit Engeland, waar we nu zo'n 130 franchisenemers hebben. In Engeland geven we het hele jaar door cursussen, maar niet al onze vestigingen in Nederland wilden het hele jaar door schildercursussen geven. In sommige gebieden was er de behoefte aan een pauze in het zomerseizoen, in verband met vakantieplannen van onze cursisten of franchisenemers”, vertelt Richard. 

“We hebben een mogelijkheid gevonden om dit te kunnen faciliteren in ons franchisemodel en de vaste franchisekosten gedurende deze periode te reduceren met 70%.  Dit geeft sommige van onze franchisenemers de rust om gedurende de zomerperiode lekker ontspannen te genieten van de zon en zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Andere vestigingen hebben de vrijheid om eigen activiteiten, zoals buiten schilderen, workshops of schildervakanties te organiseren”, legt Richard uit.