McDonald’s realiseert grootste groei in 5 jaar

McDonald's verwelkomde het afgelopen kwartaal wereldwijd meer mensen in zijn restaurants en de vergelijkbare omzet viel 6,6% hoger uit dan een jaar eerder, meldt Out of Home Shops.

McDonald's claimt op basis van dat omzetcijfer en de klantenaanwas de sterkste groei van de afgelopen 5 jaar te hebben gerealiseerd. Volgens topman Steve Easterbrook zijn steeds meer consumenten zich bewust van de verbeteringen die McDonald's doorvoert. De nettowinst steeg met 36% tot 6,1 miljard dollar. Daarmee presteerde het bedrijf ook beter dan waar kenners rekening mee hielden.

Easterbrook slaagde er al eerder in de omzet van de grootste restaurantketen ter wereld op te krikken door de prijzen te verhogen, maar meer bezoekers bij restaurants naar binnen lokken was lastiger. Om dat voor elkaar te krijgen werd onder meer ook de keukenapparatuur verbeterd, wat de kwaliteit van producten zou hebben verhoogd.

Wereldwijd nam het aantal bezoekers aan McDonald's-restaurants met 6,6% toe. Analisten hadden wel op een verbetering gerekend, maar niet met zo veel. Easterbrook denkt dat het aantal klanten verder te vergroten is door meer in te zetten op bezorging en online bestellingen.

Bekijk ook