McDonald’s neemt 1e snellaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik

Het 1e snellaadpunt van McDonald’s en Nuon/Vattenfall is eind december in gebruik genomen bij McDonald’s restaurant Amsterdam Osdorp Drive. Het betreft de eerste van 168 snelladers die de komende 3 jaar geplaatst worden op alle locaties met een McDrive.

Binnen een half uur kunnen elektrische rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens.

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s, is blij met deze mijlpaal: “We zijn heel blij dat we met het eerste snellaadpunt bij McDonald’s in Amsterdam Osdorp Drive de belofte van september kunnen invullen. We gaan hier samen met Nuon/Vattenfall van leren, en werken hard aan de uitbreiding om ruim 160 restaurants van snelladers te voorzien. De snellaadpalen draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant, binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij Nuon/Vattenfall vult aan: “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De snelladers die Nuon/Vattenfall bij McDonald’s installeert dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

Bekijk ook