Management koopt Blokker en Big Bazar

De aandeelhouder van Blokker Holding B.V. heeft afgelopen maandag met de Nederlandse retailondernemer en investeerder Michiel Witteveen, tevens CEO van Blokker Holding B.V., overeenstemming bereikt over een voorgenomen management buy out van Blokker en Big Bazar. Dit is de uitkomst van een verkoopproces waarin werd gezocht naar een nieuwe eigenaar voor deze winkelketens. Met deze voorgenomen overname behouden de winkelformules hun positie in het straatbeeld in Nederland en België.

“Nadat door de familie Blokker in december 2018 een formeel verkoopproces voor de winkelformules was gestart, onder leiding van ABN AMRO, hebben in de afgelopen maanden verschillende potentiële kopers zich gemeld. De aandeelhouder was op zoek naar een ondernemende koper die op basis van de geformuleerde businessplannen de verlieslatende formules weer terug naar winstgevendheid en groei kan leiden. In het afgelopen jaar is de eerste fase van dit plan bij de Blokker-winkels in Nederland al tot uitvoering gekomen, wat tot de eerste voorzichtige successen heeft geleid, met een groei van het aantal klanten en hogere omzetten”, vertelt een woordvoerder namens Blokker Holding.

Michiel Witteveen reageert: “Deze overname is een nadrukkelijke keuze voor de lange termijn. De kans om dit iconische bedrijf samen met alle medewerkers een nieuwe toekomst te geven, grijp ik met beide handen aan. Ik kijk ernaar uit om samen met het management te werken aan de toekomst.”

De winkelformules hebben gezamenlijk 474 eigen winkels en 77 franchisewinkels in Nederland en 139 winkels in België/Luxemburg. Het holdingbedrijf en Marskramer maken ook deel uit van de voorgenomen transactie.
 

Bekijk ook