Dunkin' Donuts opent in 2017 1e vestiging in Nederland

Dunkin' Donuts opent in 2017 zijn 1e vestiging in Nederland. In de aankomende 5 jaar kunnen hier nog meer dan 25 vestigingen bijkomen, waarbij de initiële focus op Amsterdam ligt. De bakkerij kondigt aan hiervoor een master franchiseovereenkomst met de Nederlandse licentiehouder Amba Daoud B.V. te hebben gesloten. 

"Met het oog op de verdere strategische uitbreiding van Dunkin' Donuts in Europa zijn wij blij om Nederland toe te voegen aan onze Dunkin' Donuts familie", zegt Bill Mitchell, President, Dunkin' Brands International. “Doordat de consumptie van koffie in Nederland het hoogste per hoofd van de bevolking ter wereld is, voelen we dat er een sterke groeikans voor Dunkin' Donuts is gezien ons grote assortiment van bakkerij en koffie gerelateerde dranken. We kijken uit naar de samenwerking met Amba Daoud B.V., een licentiehouder met veel ervaring in deze markt."

Amba Daoud B.V. geeft aan "zeer verheugd te zijn om het iconische Dunkin' Donuts merk in Nederland te introduceren, met meer dan 65 jaar erfgoed in hoge kwaliteit donuts en koffie. We kijken ernaar uit om Nederland te laten genieten van ons assortiment." 

Dunkin' Donuts is opgericht in 1950 en heeft momenteel meer dan 12.000 restaurants in 45 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 240 locaties in Europa. 

Bekijk ook