“Door een studie en investering in een studio is mijn droombaan ontstaan”

Op 9 januari opende Bethly Jansen-Broers haar Bailine-vestiging in Dongen. Franchise+ is nieuwsgierig hoe het de franchiseneemster de afgelopen maand is verlopen en vroeg naar haar bevindingen. 

Hoe is het traject verlopen voor de opening van de vestiging? 

“Op 11 oktober heb ik mijn franchisecontract ondertekend. Vanaf dat moment is de begeleiding intensiever geworden en ook de interne training bij Bailine opgestart zodat ik bij de eigenlijke opening van mijn zaak goed beslagen ten ijs kom. Verder heb ik de opleiding tot gewichtsconsulente gevolgd en op dit moment volg ik de Medische Basiskennis. Beide opleidingen zijn een vereiste voor het uitoefenen van de Bailine formule.”

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan? 

“Ik ben gedurende mijn carrière werkzaam geweest in de horeca, catering en in het ziekenhuis als voedingsassistente. De laatste 9 jaar heb ik als Teamleider Facilitaire dienst gewerkt in een verzorg/verpleeghuis. Door bezuinigingen in de zorg ben ik 2 maal in de WW terecht gekomen en ben gaan nadenken wat ik de komende 15 jaar voor werk zou willen doen, waar mijn interesse ligt en wat gemakkelijk is op te starten zodat ik voor mezelf een leuke baan kan creëren. Een studie later en een investering in een studio naast huis en mijn droombaan is ontstaan. Ik denk dat ik de komende jaren met veel plezier mijn werk zal gaan uitvoeren.”

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen?

“Tijdens mijn opleiding tot gewichtsconsulente. In mijn groep van medestudenten zaten  2 dames die een Bailine studio gingen openen. In januari 2016 was er een open dag in Roosendaal en daar ben ik gaan kijken. Ik was nieuwsgierig geworden door de enthousiaste verhalen over de Bailine methode. Tijdens de open dag kwam ik in contact met Ellen en Dick Vink van Bailine Nederland. Door de verhalen ben ik een proefbehandeling gaan ervaren en daarna ben ik voor meer behandelingen bij Bailine Roosendaal blijven komen. Vanaf 2016 ben ik gaan stagelopen bij deze vestiging. Dan ervaar je de echte ervaringen van mensen die door de methode afvallen en daardoor beter in hun vel komen te zitten en een mooier figuur krijgen, maar ook resultaten door de pijnbestrijding van de Bailine methode. Na de zomer zijn we thuis een studio gaan bouwen en deze is sinds 4 weken geopend. Ik ben erg trots op mijn eigen studio waar ik vanuit huis zo mijn klanten kan ontvangen en begeleiden bij de Bailine methode.”

Waarom heb je voor Bailine gekozen? 

“Deze formule heeft er bij mij mede voor gezorgd dat ik 14 kilo slanker maar zeker ook fitter, strakker en met meer zelfvertrouwen in het leven sta. Dit gun ik zoveel meer personen en wie kan het beter overbrengen dan iemand die het zelf positief heeft ervaren.”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe? 

“Ik ben erg tevreden als franchisenemer van Bailine. Ik word uitstekend begeleid in de opzet van mijn studio, bij de marketing en ook een interne opleiding zodat ik goed beslagen ten ijs kom. Verder kan ik eindeloos putten uit een keur aan advertenties, flyers etc die allemaal op het Bailine extranet geplaatst zijn. Ik hoef niet het wiel uit te vinden, dat is al gedaan en daar kan ik als franchisenemer mooi gebruik van maken. Mocht ik toch een nieuw idee hebben, dan is daar ook zeker ruimte voor. Ook onder de andere franchisenemers van Bailine is er een unieke samenwerking. Er wordt veel kennis uitgewisseld onderling en er worden regelmatig seminars en trainingen gegeven.”

Wat blijkt in de praktijk moeilijker dan verwacht? 

“Welke weg te bewandelen voor de juiste marketing. Is dit adverteren in een weekblad of bereik ik via Facebook veel meer mijn doelgroep? Dit is waar ik mij de komende tijd op ga focussen.”

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

“Zorg er voor dat je uit eigen ervaring over je formule kunt vertellen. Dat sterkt je verhaal en komt goed over bij je klanten. Zorg zeker in het begin voor de focus op je bedrijf. Laat je niet verleiden tot dingen waar je niet achter staat. In het begin van je carrière word je gebeld door menigeen die iets aan je wilt verkopen. Houd altijd een slag om de arm en vraag bedenktijd om alles op een rijtje te zetten alvorens een beslissing te nemen. Als je met een eerlijke, oprechte onderbouwing vertelt waarom je ergens wel of niet voor gaat wordt dit zeker gerespecteerd en kan je op een ander moment toch nog van de regeling gebruik maken. Gebruik je gezonde verstand en je voelt vaak zelf wel aan of de tijd al rijp is om iets wel of niet te gaan ondernemen.”