Coronacrisis versterkt saamhorigheid bij Anytime Fitness

De fitnessbranche is hard geraakt door de coronacrisis. Binnen sporten mocht immers niet tussen 15 maart en op zijn vroegst 1 juli. Anytime Fitness ondernam snel actie om in de nieuwe situatie toch van betekenis te kunnen zijn voor de franchisenemers. De franchisenemers voelden de solidariteit bij hun leden.

Franchise+ sprak met franchisenemer Daniël van Nassau en algemeen directeur Joep Brouns over hoe zij afgelopen periode met de coronacrisis zijn omgegaan. 

Daniël van Nassau startte zijn vestiging in het Brabantse Roosendaal een jaar geleden met zijn vriendin Marcha Gijsen, die clubmanager werd. Ondanks de sluiting bleven de leden zijn fitnessclub trouw. “De mensen tonen compassie met ons”, concludeert hij. 

3 Opties

Anytime Fitness bedacht drie opties voor alle leden van de franchisevestigingen: volledig doorbetalen, de helft betalen of bevriezen (en wel lid blijven). Bij Van Nassau koos twee derde van de leden voor optie 1 en 2. “Ze zijn heel solidair en gunnen het ons. Het helpt enorm dat wij lokale ondernemers zijn, ze kennen ons persoonlijk.” De strop zit hem vooral in het uitblijven van groei. Want die was gemiddeld 33 leden per maand en is naar nul gegaan sinds de sluiting. Terwijl de ingecalculeerde maandelijkse opzeggingen wel doorlopen. 

Heropening

Ondertussen zijn Daniël en Marcha helemaal voorbereid op de heropening. Er zijn looproutes aangebracht en de apparaten staan op anderhalve meter van elkaar. Leden moeten online reserveren voor een bezoek. Hij vermoedt dat sportscholen wel eens sterker uit deze crisis kunnen komen. “Want er is nu toch weer aangetoond dat mensen die bewegen meer weerstand hebben, ook tegen zo’n virus.”

Lees het volledige artikel in het aankomende Franchise+ vakblad, wat op 2 juli verschijnt.
Op de foto: Marcha Gijsen en Daniël van Nassau.

Vraag hier een proefnummer aan