Chocoladecafé Chiqueolatte opent vestiging in Chicago

Op 9 maart opende de Amerikaanse masterfranchisenemer van Chiqueolatte haar eerste vestiging in de Verenigde Staten. De Grand Opening die op de planning stond is in verband met het coronavirus echter nog even uitgesteld.  Het chocoladecafé is gevestigd aan het Logan Square in Chicago. Dit is een wijk die vooral populair is bij young urban professionals en goed past bij het concept dat Chiqueolatte wil neerzetten.

De teller van het van oorsprong Amsterdamse bedrijf staat daarmee nu op 4 franchisevestigingen. Streven is om later dit jaar meer nieuwe vestigingen te openen in onder andere Luxemburg, Londen en een aantal Nederlandse steden.

Over het concept

“Net als in Nederland ligt in de vestiging in Chicago de nadruk op tot rust komen, goede tafelservice en genieten van heerlijk eten, chocola en bijzondere koffies. De Amsterdamse grachtenpanden waar je als gast in plaats kunt nemen zijn hier een voorbeeld van. Ze zijn bedoeld om gasten een gevoel van geborgenheid geven. Gasten kunnen zich hier echt even terugtrekken en ontspannen. Het is in Amerika bovendien de gewoonte zelf je koffie te bestellen aan de counter en dan mee te nemen naar je tafel. Veel Amerikanen zijn daardoor positief verrast over onze tafelservice”, legt Eelco van de Glind, directeur Chiqueolatte, uit. Om het concept geschikt te maken voor de Amerikaanse markt zijn wel kleine aanpassingen gedaan in bijvoorbeeld recepturen en grootte van de porties. 

Groeiplannen

Het bedrijf heeft groeiplannen en wil dit jaar nog nieuwe vestigingen openen in Nederland, Luxemburg en Londen. Nieuwe franchisenemers zijn daarom van groot belang. Eelco van de Glind: “We willen graag groeien en zien veel kansen. Elke grote stad zou minstens één Chiqueolatte moeten hebben. Daarom ontmoeten we graag mensen die samen met ons de volgende stap willen zetten. Want samen sta je sterker en kun je meer bereiken.”

Bekijk ook