Chefkok Pierre Wind bedenkt recepten voor jubileum Family

Om het zilveren jubileum te vieren wilde Family iets bijzonders doen. “Het idee ontstond om een aantal unieke recepten te laten ontwikkelen door een bekende chefkok. Op deze manier wil Family benadrukken dat het meer is dan een cafetaria. Al 25 jaar is Family namelijk de plek waar je, naast kunt afhalen, ook lekker kunt blijven eten”, vertelt een woordvoerder namens de franchiseformule.

Het duurde niet lang voordat de naam van Pierre Wind naar boven kwam. “Vroeger wilde ik altijd mijn eigen snackbar hebben”, vertelde Pierre tijdens de kennismaking met Family. 

Franchisenemers

Voor diverse recepten brachten Pierre Wind en marketing manager van FHC Formulebeheer, Chantal van der Meer, een bezoek aan 2 franchisenemers, van Family Honselersdijk en Uithoorn. Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de recepten volgens Wind: “Ik wil iets maken waar de ondernemer echt iets aan heeft. Het moet dus goed passen binnen het concept.” 

Pierre Wind’s top 5

Uiteindelijk zijn de volgende gerechten uitgekozen:

  1. Frikandelproeverij: de pestofrikandel wordt samen met de frikandel speciaal in een proeverij aangeboden. Het wordt geserveerd op een broodje met pestomayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  2. Schudfriet: het is wat het belooft te zijn. Frites in een zak, kruidenmix erbij en schudden maar.
  3. De gouden burger: een pronkstuk voor Family: de burger met bladgoud. Het ziet er spectaculair uit en is een echte must-try voor de burgerliefhebber. 
  4. Knettersalade: voor deze jubileumsalade koos de kok knettersuiker als opvallend ingrediënt. Hij combineert dit met geitenkaas en walnoten.  
  5. Famsalon: de ingrediënten zijn bekend, maar toch net anders. Geen vlees, maar een lekkerbek. En, als mogelijkheid voor de Family-ondernemers: geen gewone frites, maar zoete aardappelfrites. 

De Family-gerechten van Pierre Wind staan per 1 april op de kaart van verschillende Family vestigingen. 

Bekijk ook