Blokker Holding verkoopt Leen Bakker

Blokker Holding en Gilde Equity Management hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van woonwarenhuis Leen Bakker. Deze transactie is in lijn met de recent aangekondigde strategische heroriëntatie van Blokker Holding. De Centrale Ondernemingsraad van Blokker Holding is om advies gevraagd.

“Ik ben erg verheugd dat wij deze belangrijke transactie bekend kunnen maken. Nadat wij onlangs onze strategische heroriëntatie hebben gecommuniceerd, is het mooi om nu te kunnen berichten dat wij Leen Bakker kunnen onderbrengen bij een degelijke partij als Gilde. Aan de vooravond van haar honderdste verjaardag, verdienen Leen Bakker en alle medewerkers de aandacht en focus om zich te kunnen blijven ontwikkelen”, reageert Jeroen Visser, CFO Blokker Holding. 

“We zijn erg trots dat we Leen Bakker kunnen ondersteunen in het realiseren van duurzame groei. We hebben veel vertrouwen in de toekomst van Leen Bakker en kijken ernaar uit om hier samen met haar management verder vorm en inhoud aan te geven. Ik vind het belangrijk te benadrukken dat zowel Leen Bakker als Kwantum, ook onderdeel van Gilde, als zelfstandige, onafhankelijke merken blijven bestaan. Ook heeft de transactie geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Leen Bakker”, aldus Gerhard Nordemann, managing partner Gilde Equity Management.

Bij Leen Bakker zijn ruim 2.300 medewerkers werkzaam. Het bedrijf is sinds 1988 onderdeel van Blokker Holding.