Blokker Holding verkoopt Intertoys

Blokker Holding en Alteri Investors (Alteri) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van speelgoedketen Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. “Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk. Met de ondersteuning van Alteri kan Intertoys haar plannen met betrekking tot omnichannel, supply chain, winkelinnovatie en marketing versneld en effectief uitvoeren. Ik ben ervan overtuigd dat Intertoys haar positie als toonaangevende gespecialiseerde Nederlandse speelgoedketen verder zal uitbreiden en versterken”, reageert Jeroen Visser, CFO Blokker Holding.

“Wij kijken ernaar uit om met de collega’s en franchisenemers van Intertoys, verder gebruik te maken van de sterke positie die Intertoys inneemt op de speelgoedmarkt. Samen met hen willen we Intertoys verder omvormen naar een omnichannel retailbedrijf, waarmee de gezondheid van de onderneming het beste is geborgd. Hoewel de speelgoedmarkt een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft, is het ons uiteindelijke streven van Intertoys een volledig op de klant gericht bedrijf te maken, waar klanten hun weg kunnen vinden in relevante, aantrekkelijke en nabij gelegen winkels die naadloos aansluiten bij de online dienstverlening en de webshops. Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, onze experts en ons netwerk. Hiermee kunnen wij de klantpropositie van Intertoys verder versterken”, aldus Gavin George, CEO Alteri.

Over de transactie

De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker Holding werd aangekondigd. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en in afwachting van het advies van de Centrale Ondernemingsraad. Blokker Holding en Alteri verwachten de transactie voor eind november 2017 af te ronden.

Over Intertoys

Intertoys, dat in 1976 werd opgericht in Gouda, exploiteert circa 500 winkels (inclusief ruim 100 franchisewinkels) in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, evenals een of meerdere webshops in deze landen. In 2015 kondigde Blokker Holding de integratie aan van de hoofdkantoren van Intertoys en Bart Smit en de aanstelling van één managementteam voor de beide retailmerken. In juni 2016 maakte Blokker Holding bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot één merk, ‘Intertoys’. De ombouwoperatie van Bart Smit-winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys.