The Athlete's Foot opent 1e winkel in België

Op 27 oktober is de 1e Belgische vestiging van The Athlete’s Foot geopend. De opening van de winkel is de start in België die op termijn moet leiden tot een nationale dekking. Retailservice-organisatie Euretco heeft de rechten voor The Athlete’s Foot in België en werkt met franchisenemers voor de uitbating van hun winkels.

De vestiging bevindt zich in de Zuidzandstraat in Brugge. Steven Denhaerynck, de 1e Belgische franchisenemer, vertelt: "De keuze om te starten als franchisenemer van The Athlete’s Foot is een bewuste keuze als ondernemer. Dat we onze start kunnen maken in een stad waar zowel de lokale inwoners als veel toeristen tot mogelijke klanten kunnen worden gerekend, overtuigt ons des te meer. De keuze voor The Athlete’s Foot geeft ons de kans om topmerken te verkopen vanuit een heel duidelijk internationaal concept met de professionele ondersteuning die je als franchisenemer nodig hebt. Die combinatie van factoren leidt tot een sterke startpositie in een mooie branche."

General Manager België en Luxemburg Peter Linskens gelooft dat er in België ruimte is voor een formule als The Athlete’s Foot en licht de ambities toe: "Voor Brugge kiezen we meteen voor ons internationale winkelconcept. Die onderscheidende uitstraling spreekt de consument aan en toont de merken in volle glorie. Met de topcollecties van onder andere Nike, Adidas, Puma, Reebok, Vans en New Balance hebben we een topaanbod in sneakers, textielcollecties en accessoires. In 2018 en de daaropvolgende jaren gaan we meerdere vestigingen openen. De keuze voor goede franchisenemers is daarbij essentieel. De ervaringen uit de andere landen nemen we uiteraard ook mee in onze strategie."

Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot 501 winkels. De ambitie is om tegen 2020 het aantal winkels te verdubbelen. In Nederland zijn er reeds 58 winkels.