Anytime Fitness kondigt plannen voor Afrika en Antarctica aan

Anytime Fitness viert morgen de opening van de 4.000e locatie, in Shanghai. Hierna zal de franchiseformule haar intrede op het Afrikaanse continent maken, waarna de formule haar plannen verder najaagt om minimaal 1 fitnessclub in Antarctica te openen. Hiermee zal Anytime Fitness de eerste franchiseorganisatie zijn met locaties op alle 7 werelddelen.

“Onze missie is het verbeteren van het zelfvertrouwen van de wereld”, vertelt Chuck Runyon, CEO en  samen met Dave Mortensen medeoprichter van Anytime Fitness. “Het klinkt wellicht als een waanzinnig doel, maar voor ons is het een serieuze aangelegenheid. Spoedig hebben we 4.000 fitnessclubs open in meer dan 30 landen, op alle 7 continenten. Elke Anytime Fitness club ondersteunt een kleine gemeenschap van gelijkgestemde individuen die vastberaden zijn hun levensstijl te transformeren naar een actieve levensstijl met een betere gezondheid en meer plezier in het leven. Dat bedoelen wij met ‘het zelfvertrouwen van de wereld verbeteren.’”

Shanghai

Compleet met een Chinese drakendans en traditionele ceremonie, zal het feest ter ere van de 4.000e club plaatsvinden bij een Anytime Fitness club in Shanghai. Op dit moment zijn er 11 Anytime Fitness clubs open en operationeel in China.

“We zijn gevestigd in gebieden binnen wandelafstand van waar mensen wonen en werken. We treden naar buiten op een niet-intimiderende, aantrekkelijke en persoonlijke manier”, aldus Maurice Levine, master franchisenemer van Anytime Fitness in China. “Minder dan 1% van de 1,4 miljard mensen die in China leven is lid van een fitness club. We zijn er klaar voor om gezondheids- en fitness programma’s te introduceren door het immense land heen dat China is.”

Snelle groei

Inc.com benoemde Anytime Fitness onlangs tot ‘fastest-growing fitness franchise of all time’. Opgericht in 2002, deed Anytime Fitness er 16 jaar over om 4.000 locaties te bereiken. Eén ander bedrijf bereikte dit aantal van 4.000 locaties sneller: Subway klaarde deze klus in 15 jaar. Een klein percentage (.005%) van alle franchiseconcepten kan zeggen dat ze 4.000 locaties open hebben. 

De eerste Anytime Fitness in de Benelux opende haar deuren in Susteren in 2011. Sindsdien zijn er 72 locaties geopend in Nederland en België. In 2018 openden al 5 locaties hun deuren. De verwachting is dat dit jaar 25 nieuwe Anytime Fitness clubs geopend worden. Hiermee zal het aantal van 100 geopende locaties in de Benelux in 2019 gepasseerd worden. De verwachting is dat er 250 clubs binnen enkele jaren geopend zullen zijn.

“Anytime Fitness heeft zich altijd gericht op gemak, betaalbaarheid en een vriendelijke, verrassend persoonlijke klantbenadering”, voegt Petro Hameleers, master franchisenemer in de Benelux toe.