Voorkom dat je wegzakt!

Op zoek naar nieuwe franchisenemers op de beurs

Het is voor franchisegevers altijd lastig om aan de juiste franchisenemers te komen. Daarom verbaast het mij altijd hoe weinig gebruik er hiervoor wordt gemaakt van het eigen netwerk en de social media.

Natuurlijk is een beurs een prima plaats om alle relaties, leads en potentiële leads uit te nodigen. Als franchisegever kan je hiermee prima nieuwe contacten opdoen en de banden met bestaande relaties verstevigen. De vraag is echter, wat doe je na de beurs, met alle visitekaartjes die je hebt vergaard van potentiële franchisenemers, na uitwisseling van korte beleefdheden?

Nieuwe relaties aangaan

Hopelijk was je niet van plan om iedereen die belangstelling heeft getoond een onpersoonlijke nieuwsbrief te sturen. Daar zit niemand op te wachten. Immers, het zijn allemaal mensen waar we zaken mee willen doen en mensen willen maar één ding: oprechte AANDACHT!

Als eenmaal alle nieuwe visitekaartjes ingevoerd zijn in jullie CRM en er is een persoonlijke uitnodiging gestuurd via het mooie medium LinkedIn, beginnen de nieuwe relaties. Bedenk alvast wat je hierna gaat doen en beoordeel de profielen van de nieuwe relaties. 

Kennismaken door LinkedIn

De profielen van nieuwe relaties leveren regelmatig nuttige informatie op. Vaak blijkt dan ook dat er in het netwerk van jouw nieuwe relaties ook hele interessante gemeenschappelijke relaties zitten, of relaties die op hun beurt ook weer voor nieuwe leads kunnen zorgen. Het komt er eigenlijk op neer dat de netwerken van nieuwe relaties erg waardevol kunnen zijn. Daar kan je natuurlijk goed gebruik van maken. Je zet dan dus eigenlijk jouw LinkedIn als een zoekmachine in. 

Eerste indruk

Vergeet alleen niet om goed te letten op de eerste indruk van de LinkedIn pagina van die nieuwe relatie. Ik zie bijvoorbeeld nog regelmatig eigenaars van bedrijven die hun bedrijfslogo als persoonlijke LinkedIn pagina inzetten. Daar heb je een bedrijfspagina voor. Ook zie ik regelmatig vakantiefoto’s op LinkedIn, of een pagina zonder profielfoto. Auw! Daar gaat dan je eerste indruk! 

Een professioneel LinkedIn profiel

Maak van jouw LinkedIn pagina een professioneel, online profiel. Want ik neem toch aan dat je op die beurs ook als een professional overkwam, toch? Ik zie ook regelmatig dat mensen hun LinkedIn profiel door minderjarigen laten bijhouden. Dan worden er rare berichten geplaatst die doorspekt zijn van taalfouten en totaal geen pakkende teksten of plaatjes bevatten. Mensen, dat is verkeerde zuinigheid! Als je dit uitbesteedt, laat dit dan toch door een professional doen. Je kunt het ook zelf doen, na een goede training. “Schoenmaker blijf bij je leest”, is hier zeker nog van toepassing! Je gaat toch ook niet naar de fietsenmaker als je last van je rug hebt, of naar de kapper voor je boodschappen? 

LinkedIn is niet zomaar een social media kanaal

Vaak hoor ik mensen zeggen ‘’LinkedIn is het zoveelste social media kanaal. Daar heb ik toch niets aan?” Nee! LinkedIn is een professioneel zakelijk netwerk waarbij wij, Nederlanders, nummer 1 in de wereld zijn! In totaal zijn er meer dan 6 miljoen Nederlanders met een LinkedIn profiel en meer dan 10% daarvan gebruikt het dagelijks. Al is het alleen maar om even te kijken wie die nieuwe relatie eigenlijk is, of om te kijken wie die persoon is die net jouw profiel heeft bekeken. Stuur die personen daarna eens een positief persoonlijk berichtje… Daar heb je die AANDACHT weer, waar we allemaal zo van gecharmeerd zijn! Voordat je het weet heb je een betere, of weer een nieuwe relatie. 

Nieuwe leads

Ik krijg 80% van mijn nieuwe leads via LinkedIn. Dat komt ook, omdat men weet dat men met bepaalde zoekvragen bij mij aan kan kloppen. Ook plaats ik regelmatig content die over mijn expertise gaat en help ik mensen met het maken van goede verbindingen als expert verbinder. 

Nu hoor ik jullie alweer denken, daar heb ik geen tijd voor. Je kunt dit ook uitbesteden, maar je kan natuurlijk ook om de paar dagen even 5 minuten hieraan besteden. Kijk je heel even niet op Facebook of Twitter…
 
Harrie Lamers
Expert LinkedIn en Verbinder
www.linkedrescue.nl
06-41909347

Harrie Lamers
Harrie Lamers Harrie Lamers
Expert Verbinder
Stel je vraag aan Harrie Lamers
CAPTCHA