Pas op met rekenhulp energieverbruik!

Tegenwoordig zijn er talloze rekenprogramma’s die helpen bij het vinden van de goedkoopste energieprijs. Het is eenvoudig. U vult de huidige energietarieven in, geeft uw geschatte verbruik op en het advies rolt uit de slimme rekenhulp. Handig? Absoluut. Bij Energy Department bieden we ook een rekenhulp aan. Pas echter ook op: het geeft niet een volledig beeld. 

Toekomstbeeld

Als u ieder jaar exact dezelfde hoeveelheid gas en elektra verbruikt klopt de berekening perfect, maar wat gebeurt als u energiebesparende maatregelen invoert? Bespaart u vooral gas of elektra? En welke aanbieder is in die situatie het meest interessant? Het verschil in prijs tussen gas en elektra kan aanzienlijk zijn per aanbieder.

Bij Energy Department adviseren we onze klanten bij de implementatie van energiebesparende maatregelen en houden we rekening met de gevolgen. Wordt het kantoorpand volledig geïsoleerd? Dan zal het gasverbruik omlaag gaan. Nieuwe ramen of LED-verlichting? Goede kans dat het verbruik van elektra zal verminderen.

Goedkoper

Natuurlijk kan dat bij een eenjarig contract al flink schelen, maar zeker bij langetermijncontracten is het zeer verstandig om te onderzoeken wat het verwachte energieverbruik in de aankomende jaren zal zijn. 

Raymond Dernier
Algemeen directeur 
Energy Department

Energy Department