Merkbeleving door licht

Goede winkelverlichting draagt positief bij aan de kassa-aanslag

Dit is wat ik geloof, zonder dat ik daar enige twijfel over heb. Het is merkwaardig dat veel ondernemers licht zien als een kostenpost. Iets wat er gewoon bij hoort zonder dat er goed over het effect van licht wordt nagedacht. Wat draagt licht bij aan de communicatie van formule naar klant?

Ik wil u uitnodigen om mee te denken over een formule zonder licht en verlichting. Het begint al met de gevel; de etalage en vitrine. Komen de klanten wel op de winkelvloer? Klopt het met de merkbeleving? Hoe zou het merk overkomen als je de factor licht er uit zou filteren?

Merkcommunicatie & misconceptie

Stel u voor dat u door een donkere winkel loopt, of gaat zitten in restaurant waar de verlichting fel en koud aanvoelt. Het zorgt voor een gebrek aan evenwicht tussen welke verwachtingen er bij een merk worden neergezet tegenover het resultaat dat wordt ervaren door de klant. Verplaats je in de schoenen en het denken van de klant. Wat wil de klant? Wat verwacht de klant van de formule? En maakt de formule het waar? 

Het sleutelwoord: communicatie

Het draait hier allemaal om communicatie. Communicatie van en over het merk, wel te verstaan. U zet zich elke dag in om uw formule succesvol te vertalen naar de werkvloer, waar de toegevoegde waarde meer is dan het product alleen. Het is de totale indruk en ervaring, de emotie, van alle elementen samen: het creëren van de juiste sfeer in de formule waar klanten graag terugkomen. 

De noodzaak

Licht en verlichting is een essentieel onderdeel hiervan, wat bijdraagt aan uw (merk-) communicatie, het versterkt uw formule door te zorgen voor contrast, sfeer, kleur en schaduw. Het maakt zichtbaar en zorgt voor verleiding.  

Het is precies deze reden dat ik zo graag voor LIXERO werk, hier weten ze wat goede winkelverlichting is en doet. Goede verlichting draagt bij aan de kassa-aanslag, dit is waar ik van overtuigd ben. 

Evert Krist
Segment Manager LIXERO

evert
Evert Krist Evert Krist
Segment Manager