Klopt uw energiefactuur?

De donkere tijd van het jaar heeft zijn intrede gemaakt en dat betekent hogere energiekosten. Een grote kostenpost voor veel bedrijven. Dit heeft te maken met hoge kosten op het tarief én de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. Op beide kan men veel besparen, maar hier is men zich niet altijd van bewust! Zonde, want het scheelt aanzienlijk op uw maandelijkse lasten.

Laat u adviseren!

Het is verstandig om uw energiefactuur minimaal jaarlijks onder de loep te nemen. U ziet waar de energievreters zitten, u weet of uw facturen nog correct zijn en of er niet teveel energiebelasting wordt ingehouden. Ook kunt u zien of uw voorwaarden goed zijn afgestemd. Is uw aansluiting bijvoorbeeld niet te groot? 

Het blijkt dat veel energiefacturen fouten bevatten. Vaak leidt dit tot een te hoog en onterecht bedrag op uw energienota. Er zijn diverse adviseurs in Nederland die hierin gespecialiseerd zijn, dat is niet zonder reden. Let er bij een controle echter goed op dat de controleur onafhankelijk is en wees vooraf bewust wat de kosten zijn. Een goede controle kan u namelijk veel geld besparen, maar als u daarvoor de hoofdprijs betaalt zet het geen zoden aan de dijk.

Bewust besparen

Inzicht in uw energieverbruik maakt u bewuster en helpt indirect bij het besparen op de energiekosten. Vaak zijn energiekosten eenvoudig te reduceren door een kleine investering. Eenvoudige aanpassingen die voor veel bedrijven snel terugverdiend worden zijn onder andere:

  • Ledverlichtling
  • Intelligente stekkers
  • Specifieke isolatie

Bent u ook benieuwd of uw factuur klopt? 

Raymond Dernier
Algemeen directeur 
Energy Department

Raymond Dernier
Raymond Dernier Raymond Dernier
Algemeen Directeur