‘Zo kan ik laten zien wat we nog meer doen’

Om loop te creëren in zijn computerwinkel in Bodegraven, besloot Wouter de Hoogd om met de formule iDevice+ in zee te gaan. Deze formule voor de reparatie van iPhones en iPads, ook geschikt voor shop-in-shop, past hem als een jas, vindt hij. “De formule is heel vrij en dat past bij mijn karakter. Ik ben vooruitstrevend, eigenwijs, volhoudend en hou van risico nemen.”

Wouter de Hoogd komt niet uit een ondernemersfamilie, vertelt hij. “Maar het ondernemen heeft wel altijd in me gezeten. Op heel jonge leeftijd repareerde ik al audio- en videoapparatuur voor Jan en alleman en daar heb ik een aardig centje mee bijverdiend.” Na zijn HTS Elektronica richtte hij zijn ICT-bedrijf Technofarm op, dat inmiddels 25 jaar bestaat. Het bedrijf levert oplossingen aan ondernemers en particulieren op het gebied van ICT – van internetverbinding en VoIP-telefonie tot beeldscherm. “ICT wordt steeds ingewikkelder en ons doel is klanten ontzorgen”, aldus Wouter. De computerwinkel zit in Bodegraven; in de vestiging in Ter Aar zitten technische dienst, magazijn en het team mkb-ondersteuning.

Reparatie

In zijn winkel kreeg hij vraag naar reparatie van iPhones en iPads: “Wij hebben een grote particuliere markt en die is niet makkelijk. De particulier koopt veel via internet. Wij moeten het hebben van service en dienstverlening. Ik dacht: als ik nu meer loop creëer, kan ik laten zien wat we nog meer doen.” Wouter ging op zoek naar een geschikte formule en kwam via Google al snel uit bij iDevice+, waarna formulemanager Raymond Koetsier contact met hem zocht. 

‘Sceptisch’

“Hij belde mij regelmatig – was volhoudend maar ik bleef sceptisch”, lacht hij. “Maar het repareren werd zo’n hype dat ik uiteindelijk met iDevice+ in zee ben gegaan. Het zag er erg goed uit. Ik ben van het contact – ik wil kunnen overleggen met degene met wie ik zakendoe.” Een andere formule heeft hij niet overwogen. “iDevice+ is heel vrij, dat past bij mijn karakter. Je betaalt voor technische ondersteuning, begeleiding en marketing, maar verder ben je eigen baas. Het enige wat ze eisen is training en certificering en dat je je werk goed doet, maar dat is normaal. Het is overigens niet zo dat je achterover kan zitten tot de klanten komen, je moet zelf ook wel aan de bak.” iDevice+ zit nu een jaar als shop-in-shop bij hem in de winkel en dat heeft hem aardig wat loop en nieuwe klanten opgeleverd, vindt hij. Zijn ambitie is meer naamsbekendheid creëren voor zijn bedrijf.

In het kort

Naam: Wouter de Hoogd
Leeftijd: 54
Woonplaats: Ter Aar
Aantal medewerkers: 12
Hobby’s: “Modelbouw, korfbal en alles wat met techniek te maken heeft.”
Tip voor starters: “Laat je niet teveel door anderen beïnvloeden.”

Lees meer over:
Pras Weijers Pras Weijers
Redacteur
Bekijk ook