Vrouwen: doe elke dag iets wat je niet durft

Soms lijkt het wel of mensen zichzelf aanpraten dat klagen iets oplevert. En als klagen iets oplevert, waarom zou je dat dan veranderen? Zijn wij eigenlijk in staat om te veranderen? Gek eigenlijk, alles verandert maar het allerliefste houden we zelf alles bij het oude. Alleen mensen die wel de stap zetten om dingen anders te doen maken het verschil. Op dit moment zijn wij op een punt aangekomen dat veel dingen die vroeger goed werkten nu niet meer het juiste resultaat opleveren. Juist nu moet je kijken naar de kansen die dit tijdsbeeld met zich meebrengt.

Vaak vragen mensen: “Wat is het worst case scenario?” Mijn antwoord daarop: “Het worst case scenario bestaat niet.” Als je jezelf een negatief beeld voorspiegelt, kan ik zeker een nog negatiever beeld bedenken. Het goeie nieuws is dat het andersom ook werkt. Als je naar problemen kijkt zie je ze levendig voor je, kijk je naar kansen en mogelijkheden, dan verschijnen ze vanzelf. De crisis biedt op dit moment enorm veel mogelijkheden. In dit speelveld ontstaan nieuwe behoeftes en problemen die opgelost dienen te worden. Juist dan ontstaan er nieuwe ondernemingen en kansen om als ondernemer geld te verdienen. Als franchisegever heb ik de nieuwe kansen ook benut door het lanceren van een Lifestyleshop. Een winkel waar je als vrouw terecht kunt als je er op alle fronten beter uit wilt zien. Een plek waar je naar toe kunt om aan je uiterlijk maar ook aan je innerlijk te werken. Vitaliteit is de nieuwe rijkdom en geeft energie, is creatief en zorgt voor een bruisend bestaan. In een Lifestyleshop vind je een vrouwelijke ondernemer die coacht en begeleidt op bijvoorbeeld het gebied van gewichtsvermindering. Een proactieve vrouw die het heft in eigen handen heeft genomen en zelfstandig een zaak runt.

Ondernemen is moeilijk om de doodeenvoudige reden dat datgene wat je nog niet beheerst altijd enorm moeilijk is. Wie herinnert zich niet de eerste spreekbeurt? Mijn motto is: doe elke dag iets wat je niet durft. Volgens mij heet dat gewoon leven. In je leven  gebeuren in ieder geval vier dingen:  je gaat dood, je komt mensen tegen die onaardig tegen je doen, je komt in moeilijke omstandigheden en je hebt voornamelijk te maken met jezelf. Je kunt het je niet voorstellen, maar dit geldt echt voor iedereen. Ook voor die mensen die nooit problemen schijnen te hebben. Daarom is mijn advies voor vrouwen: ondernemen, direct doen!

Evert-Jan Leij, franchisegever Soleij

 

 

 

 

 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie