Talent Groep Nederland bewandelt een heel ander pad

Talent Groep Nederland, dat met de franchiseformule 100% Talent de werving en selectie partner is voor bedrijven met technische-, ICT-, sales- vacatures, heeft zich zelf opnieuw uitgevonden. “De ambitie is niet perse groei, het is veel meer de continuïteit en kwaliteit borgen.”

Talent Groep Nederland is sinds 2013 actief. In de eerste jaren was groei het devies. “Onder de toenmalige eigenaar was Nederland onderverdeeld in 24 regio’s en in iedere regio moest een aantal franchisenemers actief worden”, vertelt Frans Vonk. Hij nam in 2014 samen met compagnon Ray van Berkel de Talent Groep Nederland over en bewandelt nu een heel ander pad. “De ambitie is niet perse groei, het is veel meer de continuïteit en kwaliteit borgen in de regio.” Ook is de positionering van de formule in een ander vat gegoten. “Wij werken sinds begin dit jaar onder één formulevlag; 100% Talent met daaraan gekoppeld de regionaam.” Voorheen was dit opgeknipt in 100% Techniek Talent, 100% Sales Talent, 100% Kantoor Talent en 100% ICT Talent, maar dat bleek te gefragmenteerd. “Want wat gebeurde er: dan kwam er een vacature op het snijvlak ICT en Sales. En ja past dat dan wel bij ons en wie pakt die binnen de recruitersgroep op?”, aldus Vonk. 

Ook voor nieuwe recruiters, die al als zelfstandige in de markt opereren en zich breed profileren, bleek de duidelijke scheiding een barrière om onder de vlag van de Talent Groep Nederland aan de slag te gaan. “Nu staan we helemaal open voor deze groep ondernemers, die door de aansluiting bij ons toch kunnen werken met veel lagere kosten. Dure abonnementen op vacaturesites, op individuele basis zijn niet meer nodig, wij regelen dit voor hen in collectieve afspraken. En dat tegen een lage entreefee en lage maandelijkse bijdrage.”

Ondernemersgeest

Vonk spreekt voorzichtige groei uit van de formule naar 20 franchisenemers in 2018. Nu zijn er 8 franchisenemers actief. De groei wordt mede ingegeven door de Nederlandse vacaturemarkt die sinds de start van de Talent Groep Nederland in 2013 enorm is aangetrokken. Vonk: “Het is tweeledig: aan de ene kant neemt de mobiliteit toe. Mensen durven weer van baan te ruilen, daardoor ontstaan er vacatures en zoeken bedrijven vaker partners die voor hen de match vinden. Daarnaast ontwikkelt de economie zich positief, wat extra banen oplevert. En ook dat is goed voor onze markt, onze formule, onze recruiters”, aldus Vonk. Toch komt het succes franchisenemers niet aanwaaien, maakt hij duidelijk. “Ervaring, ondernemersgeest, een goed netwerk, gedrevenheid, focus, samenwerken; het is allemaal nodig.” 

Dat laatste is een belangrijk onderdeel binnen de franchiseformule. “Zelf zijn Ray en ik ook actief als recruiter, dat vinden wij belangrijk. Zo houden wij feeling met de markt en de ontwikkelingen daarbinnen. Ik ben gespecialiseerd in techniek in de regio Brabant-Oost en als ik een vacature krijg voor een ICT-functie, dan deel ik die met mijn collega’s. Ik heb er onvoldoende verstand van en vraag inhoudelijk ondersteuning. Dat werkt goed, zo zoeken en vinden wij de match.”