Partners gezocht voor succesvol mailingsysteem

Na wat omwegen kwam Kevin Schuyffel van That’s Marketing! tot de conclusie dat franchise de beste manier is om te groeien met zijn concept That’s Mail!.

Daarom zoekt hij nu meer partners die zijn nieuwsbrievensysteem op de markt willen zetten. Zijn partnerprogramma is een supersofte formule: partners opereren onder hun eigen naam en kiezen zelf hun verdienmodel. Maar… pas als ze gedegen door ons zijn getraind, vertelt Kevin.

Vijf jaar geleden, na zijn marketingopleiding, startte Kevin Schuyffel zijn bedrijf That’s Marketing!, in eerste instantie nog een ‘doodgewoon’ marketingadviesbureau, vertelt hij. Hij bouwde websites, gaf online marketing-trainingen en beheerde social media voor zijn klanten. Om zich te onderscheiden besloot hij zich te richten op het specialisme e-mail-marketing. Hij vond een Nederlandse app-bouwer die een mailingsysteem kon leveren precies zoals hij dat wilde hebben voor zijn klanten – Nederlands én met maximale mogelijkheden voor personalisatie en extra opties: That’s Mail!.

Stabiele inkomsten

Om het wat minder arbeidsintensief te maken en zich van stabiele inkomsten te verzekeren, stapte hij over op een abonnementsmodel. “Ik heb in vier jaar rond de 130 klanten mogen verwelkomen”, vertelt Kevin. Hij trainde al zijn klanten om het optimale uit het systeem te halen. “Ik wilde dat ze succes krijgen met hun nieuwsbrieven, want hoe meer succes, hoe groter de database wordt en hoe meer ze mij gaan betalen. Ideaal!” 

Plusplus-pakket

Om te kunnen groeien, zette hij een partnerprogramma op, waarin de partners onder hun eigen naam het systeem That’s Mail! verkopen en hun eigen verdienmodel kiezen. “Een webbouwer kan bijvoorbeeld een nieuwsbrievensysteem bij zijn websites verkopen voor 50 of 60 euro per maand. Of een pluspakket van 150 euro, waarin hij én het systeem levert én de teksten hiervoor schrijft. Of: een plusplus-pakket, waarin hij ook nog eens de nieuwsbrief opmaakt in de huisstijl van de klant.” Een van zijn partners is een drukkerij. Die biedt het systeem als een service aan om stap voor stap steeds meer producten te kunnen bijverkopen. “Na verloop van tijd biedt hij daarnaast een flyer aan bijvoorbeeld, of een papieren nieuwsbrief”, aldus Kevin.

Ambitie

Partners krijgen vier trainingen. In de eerste twee legt hij het systeem uit en kijkt hij samen met de partner naar de meest geschikte strategie. De derde training is een verkooptraining, gegeven door Kevins eigen trainer. Na een paar maanden volgt een klantmanagementtraining.

Kevin biedt regiobescherming per provincie, vertelt hij, en er liggen nog wel wat witte vlekken. Hij heeft nu een handvol partners, zijn streven is maximaal tien. Hij selecteert deze tien partners zorgvuldig – “want niet iedereen kan partner worden” – en wil hij ze eerst allemaal succesvol krijgen. Zijn ambitie voor daarna: een stapje terugdoen en ruimte creëren voor vernieuwing in zijn concept.