De meest erkende naam in training biedt franchiseconcept in Benelux

Het is een naam die iedereen wel kent en z'n bestseller staat in elke goede bedrijfs- en huisbibliotheek: 'How to win friends and influence people', van Dale Carnegie. Dale Carnegie Training® is intussen wereldwijd uitgegroeid tot een franchiseorganisatie met 160 franchisenemers. Reeds meer dan 30 jaar waren zij in de Benelux vertegenwoordigd door een distributeur en dit is een ideale basis om nu ook in de Benelux het franchiseconcept toe te passen. 

Dale Carnegie startte z'n trainingen in communicatie en het omgaan van mensen reeds in 1912, in New York. In 1920 richtte hij Dale Carnegie & Associates Inc.. op, hij gaf trainingen en lezingen in heel Amerika en ook in de rest van de wereld. Hij was toen reeds twee maanden per jaar buiten Amerika. Intussen is het z'n dochter, Donna Dale Carnegie die het bedrijf leidt. De onderneming is in eigen beheer, niet beursgenoteerd waardoor de stabiliteit van de onderneming gewaarborgd is. In 1943 startte men ook buiten de USA met het werken met licentiehouders. Sinds 1999 is Dale Carnegie and Associates Inc. gestart om systematisch overal ter wereld het unieke franchiseconcept te implementeren.

Een excellent systeem

Het franchiseconcept combineert een heldere visie met een excellent systeem om resultaat te bereiken. Dit systeem bestaat uit vier peilers: productontwikkeling en software, marketing en sales support, netwerking, training en field support. Jean-Louis Van Doorne: “In de Benelux zien we ruimte voor een masterfranchisenemer en zes franchisenemers. Wij bieden een franchiseconcept dat zich reeds in 160 vestigingen bewezen heeft. Enerzijds door de genoemde peilers, anderzijds door onze regionale aanpak in plaats van de aanpak die we in Amerika hanteren. Hiermee bedoel ik dat het Amerikaanse systeem wel wordt toegepast, echter wij hebben feeling met de lokale markt voor alle details, zoals marketing, prijssetting, trainingscurriculum, de wijze van overbrengen, enzovoort. Hierdoor wordt het verschil gemaakt. Dit is een bedrijf dat een product levert over een periode van 90 jaar en steeds succesvoller wordt. Dat is belangrijk in franchising, omdat je als franchisenemer iets wilt dat werkt. Het is een winstgevende business. Er zijn weinig investeringen in verhouding tot andere sectoren.

Wat het systeem excellent maakt

Het systeem dat deel uitmaakt van het franchiseconcept is uniek door de combinatie en de invulling van de vier genoemde peilers. Het is vanzelfsprekend dat een organisatie die training als core business heeft, haar eigen franchisenemers en staf grondig traint. De field support maakt echter het verschil. Field Support Teams bezoeken de franchisenemer regelmatig om deze te helpen en vragen te beantwoorden en de franchisenemer kan op deze teams beroep doen ter plaatse bij klanten, wanneer dit nodig is.

De naam heeft wereldwijd een excellente reputatie. Het product is goed. De trainingen zijn ISO-gecertificeerd en zij hebben ook eigen Research & Development-afdelingen. Jean-Louis Van Doorne: “Wij hebben een database die toegankelijk is voor onze franchisenemers met meer dan 500 aangepaste trainingen die onmiddellijk te downloaden zijn en gemakkelijk aangepast worden op een snelle manier. Daarnaast is het netwerk een zeer grote kracht. Om een voorbeeld te geven: we hadden een klant die exact dezelfde training wilde, simultaan, in drie verschillende landen: Frankrijk, UK en Australië. We moesten de 300 managers op hetzelfde moment met dezelfde opleiding 'raken' met dezelfde standaarden. Daarmee positioneren we ons sterker dan wie dan ook.”

Die 'extra mijl'

Naast training en ontwikkeling, doet Dale Carnegie Training® ook aan 'trainingsystem engeneering' voor bedrijven. Dit is het opzetten en implementeren van complete systemen binnen bedrijven voor het continue trainen van hun medewerkers. Ook bij fusies van bedrijven om de verschillende culturen te 'matchen' is dit steeds belangrijker.

Kerngegevens Dale Carnegie Training®

Formulenaam Dale Carnegie Training®
Formulegever Dale Carnegie & Associates Inc.
Website www.dalecarnegie.com
Sector Training & Training Engeneering
Aantal franchisenemers 160
Franchisefee 25.000,- USD per unit
Royalty 12% over de omzet + 3% marketing fund
Investering 100.000,- USD per unit
Master gezocht Ja, voor Benelux
Aantal vestigingen in NL 3
Franchisenemers gezocht in België Ja, 3 (2 België + 1 Luxemburg)
Opleiding en vorming Ja, voorzien binnen bedrijf
Permanente ondersteuning Ja
Ervaring vereist Nee
Handboek Ja
Duur 10 jaar
Lid van de franchisefederatie Lid van de IFA