Formule voor en door vrouwen

Bailine is een afslankmethode speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De formule heeft nu achttien studio’s, vooral in het westen van het land. Binnen vijf jaar willen ze – met 24 studio’s – landelijke dekking hebben.

Bailine is een concept waarbij vrouwen afvallen terwijl ze rustig liggen. De Cosmetic Training Simulator doet het werk. Vrouwen krijgen elektronen op hun lichaam, precies op de plekken waar ze willen afvallen. Repeterende pulsjes stimuleren en trainen zo de juiste spieren. Bailine-franchiseneemster Ria Hagethorn kan niet uitleggen hoe dat voelt. “Sommigen hebben het gevoel dat ze buikspieroefeningen aan het doen zijn, terwijl ze relaxed liggen. Maar eigenlijk moet iedereen het zelf ervaren.” Volgens Bailine staat een behandeling van 30 minuten gelijk aan twee tot drie uur zelf je spieren trainen. Ook krijgen de klanten van Bailine voedingsadviezen die vooral gericht zijn op het doorbreken van vastgeroeste patronen. “We volgen niet een bepaald dieet, maar geven liever een persoonlijk advies.” Het derde aspect van de formule is de mentale motivatie. Afvallen betekent dat vrouwen hun levensstijl moeten veranderen. Tijdens de behandeling krijgen zij een cd te horen waarin zij leren om gezonde voeding, meer bewegen en de ‘ik-kan’-instelling te combineren.

Herintreders

Franchisenemers die met Bailine willen starten, moeten ondernemend zijn, representatief, praktisch, resultaatgericht en ze moeten het leuk vinden om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast merkt Hagethorn dat het goed is om een beetje Engels te kunnen spreken. “Het hoofdkantoor zit in Noorwegen. Natuurlijk hebben we ook een ondersteunend kantoor in Nederland. Maar het is wel handig dat je ook het hoofdkantoor kunt bellen als je ergens mee zit”, vertelt ze. “Na de opening van je eigen praktijk komt er zelfs iemand uit Noorwegen om je de eerste week op gang te helpen.” Ook merkt Hagethorn dat het belangrijk is om interesse te hebben in het menselijk lichaam, voeding en beweging. “Voordat je een studio start, krijg je een training over de simulator, voeding, mentale ondersteuning, marketing, sales en de bedrijfsvoering”, vertelt ze. “Als je het leuk vindt om met je vak bezig te zijn, dan doorloop je die training met gemak.”

Daarnaast organiseert Bailine twee keer per jaar een seminar in het midden van het land, waarbij een onderwerp wordt uitgediept en waar nieuwe ontwikkelingen aan bod komen. Starten van de formule vraagt een investering van € 27.500 startersfee, circa € 10.000 inrichtingskosten, plus een maandelijkse fee van € 152,- per simulator. Ria Hagethorn verwacht dat de formule niet echt geschikt is voor jonge moeders met een druk gezinsleven. “Natuurlijk, niets is onmogelijk. Maar je werkt vanuit een praktijkruimte. Dit betekent dat je niet veel thuis bent. Misschien is het meer iets voor herintredende vrouwen of vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Als de kinderen groot zijn, is het leuk om weer iets te starten waar je helemaal voor kunt gaan.”

 

 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie