Energiecollectief helpt franchisers besparen én verduurzamen

Energy Department is al jaren het grootste, zakelijke energiecollectief van Nederland. Ze bundelen de vraag van duizenden MKB’ers en hebben daardoor een groot inkoopvoordeel. Daar hebben alle klanten baat bij. Energy Department gaat echter verder. Ze helpen bedrijven niet alleen aan een lager energietarief, maar ondersteunen met hun ruime ervaring bedrijven ook bij het besparen op het energieverbruik. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Energy Department startte in februari 2012 als een van de eerste een zakelijk energiecollectief. “Voor de particuliere markt waren er al veel aanbieders, maar
de zakelijke markt was toen redelijk onontgonnen gebied”, zegt oprichter Raymond Dernier. Inmiddels zijn er meerdere spelers maar weet Energy Department zich te onderscheiden door prijs en service. “We werken met veel leveranciers en hebben met allen goede afspraken, maar zitten nergens aan vast. We zijn daarom echt onafhankelijk”, vertelt Raymond. Daarnaast helpt Energy Department organisaties niet alleen bij het afsluiten van een energiecontract, het ondersteunt bedrijven ook in het verduurzamen en verminderen van het energieverbruik. Waar de concurrentie hun aanbod verbreedt met telecom, verzekeringen en dergelijke, houdt Energy Department zijn focus puur op energie. 

“We zijn al jaren het grootste zakelijke energiecollectief. Daardoor hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan in het beoordelen van prijs en contractuele
voorwaarden, maar ook in het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. In elke branche hebben we meegedacht over mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen en daardoor kunnen we echt een stap extra zetten voor de klant”, licht hij toe.

Energiecollectief

“Het energiecollectief blinkt uit in zijn eenvoud. We bundelen alle aanvragen en leggen dit bij verschillende energieleveranciers neer, zo ontstaat er een groot inkoopvoordeel. De energieleveranciers kunnen vervolgens hun beste aanbod doen, net als bij een veiling. Dit organiseren we elke maand. Alleen A-energieleveranciers doen mee aan de veiling. We willen kwaliteit leveren en continuïteit garanderen, daarom werken we alleen met maatschappijen die zelf energie produceren en leveren. Kleine prijsvechters hebben soms een lage klanttevredenheid en het is niet zeker of zij volgend jaar nog bestaan.”

De energiemaatschappij met het laagste tarief en de gunstigste voorwaarden wint het collectief. “Het komt ook regelmatig voor dat bedrijven groene energie willen afnemen. In dat geval draaien ze gewoon mee met het normale collectief. We vragen alleen aan de energieleveranciers om ook een groen tarief te vermelden. Bedrijven kunnen dan achteraf hun keuze bepalen.”

Energie besparen

Een van de kernpunten van Energy Department is persoonlijke aandacht voor de klanten. Energieconsultants adviseren direct aan de klant en ondersteunen bij allerlei energievraagstukken. In vrijwel alle gevallen is er een persoonlijke adviseur, zodat er voor de klant duidelijkheid is. Met hun ervaring en kennis helpen zij bij het invoeren van energiebesparende oplossingen, het verduurzamen van het verbruik en het verlagen van de energiekosten. “Door een paar simpele aanpassingen kan men vaak al flink besparen”, aldus Raymond. 

Gratis factuurcontrole

Franchisenemers kunnen gratis een factuurcontrole aanvragen via de website van Energy Department. “Door inzicht te krijgen in het verbruik en de voorwaarden weten we snel waar onnodige kosten zitten. Vaak scheelt het aanzienlijk en kunnen we direct een beter aanbod doen. Zowel in prijs als in voorwaarden. Bovendien denken we ook direct mee over het reduceren van het verbruik, vaak kan men door enkele slimme investeringen te doen al veel besparen.” 

Franchise+ voordeel

“Franchisenemers kunnen zich natuurlijk ook vrijblijvend aanmelden bij het energiecollectief. Dat kan als franchisenemer, maar ook als gehele franchiseorganisatie. We behartigen ieders belang en kunnen met onze grote volumes voor elke franchiser geld besparen”, sluit Raymond af.

Meer informatie over Energy Department:
edepartment.nl
tel. 020 - 220 90 90
info@edepartment.nl

Bespaartips

Slimme meter

Een slimme meter geeft inzichten in uw energieverbruik. Het bespaart u niet direct geld, maar uw verbruik is eenvoudig af te lezen. Bewuster worden van energieverbruik levert in alle gevallen indirect een hoop besparing op. Een slimme meter is een van de manieren waarop dat eenvoudig te realiseren is.

Isolatie

Veel bedrijven zijn nog niet goed geïsoleerd waardoor veel warmte verloren gaat. Indien het pand goed geïsoleerd is kan er tot wel 20 procent op de totale jaarrekening worden bespaard, vaak met slechts een kleine investering. Isolatie kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld: kozijn- en muurisolatie, vloerisolatie, plafondisolatie en dakisolatie. Samen met uw persoonlijke adviseur van Energy Department bespreekt u de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Ledverlichting

Verlichting is een grote kostenpost op de energierekening. Een van de manieren om deze kosten te verlagen is uw lampen vervangen door ledverlichting.
Ledverlichting gaat 20 jaar mee en daardoor verdien je de investering terug. Volgens het ministerie van BZK bespaart u tot circa 70 procent met nieuwe led-buizen ten opzichte van oude T8-buizen.

Zonnepanelen

Het rendement op het investeren in zonnepanelen bedraagt circa 4 tot 6 procent, maar is van meerdere factoren afhankelijk. Gemiddeld worden zonnepanelen binnen 10 jaar terugverdiend. Hoeveel er wordt bespaard hangt af van het aantal zonnepanelen en het vermogen van de zonnepanelen. Energy Department adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.