Anytime Fitness: Ronald Beks

Topsporter, instructeur en trainer: Ronald Beks was het in zijn vorige leven allemaal. Als franchisenemer van Anytime Fitness, het nummer één franchiseconcept van de wereld, komt dit goed van pas.

 

IJshockey was altijd zijn ‘ding’. Op hoog niveau speelde Ronald competitie. “Maar door een ernstige nekblessure moest ik er jammer genoeg afstand van nemen. Tenminste als actief speler, maar als trainer/coach kon ik natuurlijk nog wel doorgaan”, vertelt de franchisenemer van Anytime Fitness Neerpelt. Behalve sporter was hij ook instructeur bij defensie. Ook hieraan maakte de nekblessure abrupt een einde. “En wat dan? Ik besloot mij te richten op, hoe kan het ook anders, het helpen van mensen aan een betere gezondheid. Als zelfstandige personal trainer. Dat ging supergoed, ik vond het leuk om iedereen weer fit te zien worden”, aldus Ronald. Het smaakte al snel naar meer. “Tijdens de Franchise en Formule Beurs in Hoevelaken raakte ik in gesprek met Anytime Fitness Benelux. Super gaaf dat een concept in staat is om zelfs in de huidige verdringingsmarkt zes jaar op rij meer dan 300 nieuwe clubs te openen. De keten is in 2002 opgericht en heeft nu al bijna 3.000 vestigingen wereldwijd. ‘Surprisingly personable’ aandacht voor de leden staat bij Anytime Fitness centraal. Oprechte interesse hebben in die ander, dat sprak mij meteen aan. Van het één kwam het ander. Op zaterdag was de deal met franchisegever Petro Hameleers al rond. Het voelde heel goed en vertrouwd.”

Persoonlijk en betrokken

Ronald en zijn vrouw Annette startten eind maart dit jaar de eerste en nog enige Anytime Fitness in België, in Neerpelt. En met groot succes. Het fitnesscentrum heeft inmiddels al ruim 500 leden. “Dit aantal hadden we pas voor december begroot. Fantastisch. Het geheim? Allereerst het 24/7-concept. Leden kunnen bij ons zelf bepalen wanneer ze willen sporten. Je geeft mensen hier een enorme vrijheid mee en dat wordt gewaardeerd. Anytime Fitness is ook recent door Entrepreneur Magazine uitgeroepen tot het nummer één franchiseconcept ter wereld. Dat zegt veel en ik ben super trots dat ik dit franchiseconcept mag vertegenwoordigen. Daarnaast focussen we op persoonlijke aandacht en lokale betrokkenheid. We kennen veel mensen, een groot deel hebben we dan ook aan ons kunnen binden”, vertelt Ronald. De persoonlijke aandacht voor ieder lid van Anytime Fitness Neerpelt is verweven in de operatie. “Daar hameren we op. Bij Anytime Fitness zeggen we altijd ‘everybody has a story to tell’ en deze oprechte aandacht zorgt er voor dat wij leden echt kunnen helpen. Dat vinden mensen prettig, betrokkenheid geeft vertrouwen”, weet Ronald. In de toekomst doet de franchisenemer daar nog een schepje bovenop. “We willen de begeleiding van de leden optimaliseren en afspraken vastleggen. Wat is het doel en waar sta je nu?”, zegt Ronald. Het past bij zijn professionele houding, bij zijn achtergrond als topsporter en bij de focus van Anytime Fitness om mensen te helpen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Ronald: “Al is het soms beter om de topsportmentaliteit los te laten. We gaan namelijk altijd voor een tien, terwijl een zeven of een acht soms ook wel goed is. Maar goed, als je gewoon bijzonder wilt zijn is het wel noodzakelijk om die extra stapjes te zetten.”

+