Ambitieuze franchisenemer Terrence Agard opent Papa John’s Veldhoven

De ambitie spat van Terrence Agard (29) af. De franchisenemer van de nieuwe Papa John’s in Veldhoven ziet namelijk volop kansen voor alweer de 24e vestiging van de succesvolle pizzaketen in Nederland. “Honderdvijftig orders per dag gaat ons zeker lukken.”

Pizzalovers

Het is de openingsdag een komen en gaan van ‘pizzalovers’, zoals Terrence de doelgroep noemt. “Onze ligging is centraal in Veldhoven, we hebben veel parkeergelegenheid voor de deur, voor de mensen die pizza’s komen afhalen erg handig, en we hebben natuurlijk de allerlekkerste pizza’s van Veldhoven, gemaakt van alleen verse ingrediënten”, verklaart de ondernemer de forse aanloop in de eerste uren na de opening. Voorin in de keuken zijn medewerkers druk in weer met het deeg. In het zicht van de klanten kneden zij de verse deegbollen tot luchtige pizzabodems. Even verder worden deze bodems belegd met onder meer mozzarella, tonijn, rode uien en zwarte olijven. Daarna gaat de creatie de oven in, de pizza wordt in luttele minuten goudbruin gebakken. “Ik verwacht dat het grootste deel van de bestelling online of telefonisch wordt gedaan, zo’n 40 procent van de orders wordt door de mensen zelf afgehaald”, vertelt Terrence. 

Een uitdaging

Hij zit wat onrustig op zijn stoel. Zijn smartphone in zijn broekzak rinkelt meerdere malen. Medewerkers stellen hem vragen, gasten feliciteren Terrence. Maar de ondernemer is vol zelfvertrouwen en laat zich niet van zijn stuk brengen. “Het ondernemen zit in mijn bloed”, verklaart hij. “Ik heb samen met mijn broer jarenlang een import- en exportbedrijf gehad op Curaçao. Hij runt dat bedrijf nu, ik ben een jaar geleden naar Nederland gekomen voor een nieuwe uitdaging.” Een uitdaging die hij vond bij Papa John’s. “Het voelde meteen goed. Het concept, de ondersteuning, ik ben erg tevreden”, aldus Terrence. Die ondersteuning bestond onder meer uit het vinden van de juiste locatie. “Ik woonde in Arnhem, natuurlijk wilde ik graag daar een zaak openen. Maar we vonden er geen geschikte plek, hier in Veldhoven wel. En het maakt mij niets uit, deze locatie is goed en ik heb ook de drang om meerdere zaken te openen. Dus wie weet kom ik ook nog wel weer in Arnhem terecht.”

Uitdelen van pizzaslices

Ondersteuning is er ook tijdens de opstart. Het team dat in de eerste uren druk is met het bereiden van pizza’s, het uitdelen van slices aan voorbij wandelende en fietsende gasten en het rondbrengen van online bestelde Papa`s Tuna Delight, Cheese & Tomato en Double Pepperoni krijgt hulp van medewerkers uit de vestiging in Eindhoven. “Dat is echt top, zij zijn ervaren en kunnen de medewerkers waar nodig helpen en voorzien van bruikbare tips”, zegt Terrence. Ook hij steekt de handen uit de mouwen. “We doen het samen, ik sta ook zelf met de voeten in de klei, bereid pizza’s en bezorg deze rond. Op de fiets of de elektrische scooter.

Natuurlijk. Dat maakt het ook leuk, vind ik. Ik ben gewoon één van het team.” De ondernemer en de 25 medewerkers zijn in zes weken tijd overigens uitgebreid getraind. “Wij hebben stagegelopen in diverse vestigingen van Papa John’s, waaronder die in Eindhoven. Super leerzaam, en het zorgt voor een vliegende start nu.” Die vliegende start op de openingsdag is er ook dankzij allerlei flitsende acties, zoals het uitdelen van slices aan de voorbijgangers. Maar ook betalen klanten, die voor vier uur in de middag hun pizza bestellen, niet €5,95 maar slechts €3,95 voor hun medium pizza. “Mijn verwachtingen zijn hoog. Gemiddeld draait een vestiging 100 tot 125 bestellingen, ik reken op 150 orders per dag. Dat moet lukken.”

Papa John’s behoort tot de grootste pizzarestaurantketens ter wereld. In 2016 werd de eerste Papa John’s vestiging in Nederland geopend in Amsterdam. Inmiddels zijn er al 24 vestigingen in ons land en Papa John’s gaat dit jaar nog meer vestigingen openen. Voor de zeer interessante locatie in Eindhoven is de franchiseorganisatie nog op zoek naar een enthousiaste franchisenemer. Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Papa John’s via de website (www.papajohns.co.nl) of per e-mail (contact@papajohns.co.nl).