6 redenen waarom u op de Franchisebeurs Onderneem ‘t moet staan!

Vaak is het niet de meest favoriete bezigheid van bedrijven en organisaties. Dan hebben we het over op de beurs staan met een stand. Het zijn vaak lange dagen, waarop u heel veel mensen spreekt en wat tegelijkertijd veel energie kost. De vraag is dan ook kunt u dit aan?

Wij vinden dat deelnemen aan de beurs zeker rendabel kan zijn voor uw formule (mits natuurlijk goed voorbereid!). Hieronder bespreken we 6 redenen om wél met een stand op de beurs te staan.

1. Contact leggen met aspirant-franchisenemers

De belangrijkste reden! Mensen die naar deze beurs gaan, doen dat meestal met één doel: ondernemer worden! Ze zijn zich nog aan het oriënteren en staan dus open om met standhouders in gesprek te gaan. Voor u dus de ideale gelegenheid om op een redelijk eenvoudige manier direct in contact te komen met potentiële nieuwe franchisenemers.

2.  Uw formule presenteren

De Franchisebeurs is de ideale plaats om uw formule te presenteren. De beste manier om een aspirant-franchisenemer te overtuigen om voor uw formule te kiezen, is door beleving. Wanneer u met een stand op de beurs staat, kunt u in uw standruimte een presentatie geven. Bezoekers kunnen zo met eigen ogen zien wat u te bieden heeft.

3. Aspirant-franchisenemers kunnen eenvoudig formules vergelijken 

Aspirant-franchisenemers die nog twijfelen tussen meerdere formules kunnen op de beurs relatief eenvoudig een vergelijking maken. Want eerlijk is eerlijk, als u op de beurs staat, dan staan uw grootste concurrenten er waarschijnlijk ook. Laat u van uw beste kant zien, en ‘outshine’ uw concurrentie. Dan trekt u die aspirant- franchisenemer vast en zeker over de streep.

4. Goed voor de naamsbekendheid

Er komen meer dan 1500 bezoekers langs uw stand gelopen die allemaal uw formulenaam zien. Al spreekt u lang niet iedereen, dan nog komt uw formulenaam wel voorbij. Ook in de communicatie vanuit de beursorganisatie wordt u als standhouder gepresenteerd. Op die manier komt u dus regelmatig onder de aandacht van de aspirant-franchisenemers.

5. Extra advertentiemogelijkheden voor uw organisatie

Omdat u op de beurs staat, wordt u sowieso als standhouder gepresenteerd door de organisatie. Daarnaast zijn er vaak nog mogelijkheden om extra te adverteren rondom de beurs. U kunt zelf ook adverteren. Bijvoorbeeld door in de vakbladen, op uw website of op Social Media aan te kondigen dat u met een stand op de beurs staat.

6. Netwerken met andere standhouders

Op een beurs lopen natuurlijk niet alleen maar aspirant-franchisenemers rond. De Franchisebeurs is Dé verzamelplek voor alle geïnteresseerden in de franchisewereld. De beurs is een goede plek om op een redelijk informele manier te netwerken.

Conclusie! Er zijn genoeg redenen om wel op de Franchisebeurs te staan. Uiteraard zijn er ook bezoekers die alleen voor de gratis pennen en pepermuntjes komen. Maar geloof ons, die pikt u er snel genoeg tussenuit. Als u zich concentreert op de serieuze bezoekers, dan wordt uw beursdeelname zeker een succes! 

Heeft u vragen over deelname aan de Franchisebeurs Onderneem 't! of wilt u op de beurs staan? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Lees meer over:
Janise Gomes
Marketing Manager

Mediabedrijf Franchise+ is dé marktplaats in franchising. Onze missie is om mensen die iets met franchising hebben of willen bij elkaar te brengen. Hiervoor zetten we diverse media in.