Anytime Fitness

Investeren in een groeisector met beperkt risico?

Er zijn in de Benelux meer dan 750 franchise formules actief. De een is wat kleiner, de andere groter. Waar de ene formule nog in de kinderschoenen staat, is de andere formule een bekende naam in het straatbeeld. De meeste franchise formules zijn actief in de retail-sector en ook in de (fast-)food sector zijn meerdere franchise concepten bekend.

Veel van deze bedrijven hebben te kampen met hoge personeelslasten, veiligheidsrisico’s vanwege cash geldstromen, aan bederf onderhevige waar en strenge wetgeving. Dit maakt het moeilijker om de onderneming rendabel te houden. Ook zijn de meeste concepten van op afstand lastig aan te sturen.

Gemak en coaching, de uitgangspunten van Anytime Fitness

De compactere fitnesscentra worden dichtbij de klanten gevestigd. De leden ervaren gemak: locaties gevestigd dichtbij de klant, 24 uur per dag toegankelijk en een aantrekkelijke prijsstelling. Dat zijn de belangrijkste sleutelwoorden. Op ‘zichtlocaties’, ook in wijken en kleinere plaatsen. 

Het concept is continu in ontwikkeling en is daarmee een echte voorloper in de markt. De formule is gebaseerd op de 4P’s People, Profit, Purpose en Play. Als Anytime Fitness franchisenemer bied je de mensen in de omgeving een healthier place dicht bij huis, waar je samen met jouw team jouw leden actief coacht naar de persoonlijke doelen toe.

Continue coaching van het hoofdkantoor naar de franchisenemer toe is een van de redenen waardoor onze formule zo snel groeit.

60% van Anytime Fitness franchisenemers is multi-clubowner

Convenience is er niet alleen voor de klant, maar vooral ook voor de eigenaar van de club. Zo is een vestiging eenvoudig van op afstand aan te sturen en hebben de meeste clubs na zes maanden hun break-even punt bereikt. 

Het Anytime Fitness concept leent zich perfect voor multi-ondernemerschap. Dit bewijst zich in de praktijk telkens weer. Niet voor niets is wereldwijd 60% van Anytime Fitness franchisenemers multi-clubowner; een tendens die ook in Nederland en België steeds meer te zien is. Het Anytime Fitness concept is ook een ideale formule voor ondernemers met bedrijven in andere sectoren zoals detailhandel. Zij ervaren dat de Anytime Fitness formule hiermee uitstekend te combineren is en een aanvulling vormt die goed rendement op de investering geeft.

Maak kennis met twee multi-ondernemers

John Hagen: jarenlange ervaring als ondernemer in de fitnessbranche

John Hagen is een ondernemer met jarenlange ervaring. In het runnen van meerdere fitness clubs. Ervaring in franchise. Hij trad zelfs toe tot de directie van een fitnessketen. Maar, toen hij zich bewust werd wat zijn werkelijke passie is, volgde hij zijn hart. 
  
In eerste instantie keek hij kritisch naar het franchise concept. “Toen ik helemaal overtuigd was en enthousiast, heb ik mij verdiept in de regels en voorwaarden. Wat zijn de franchise voorwaarden? Ook het contract heb ik doorgespit.” Dit was voor John volkomen helder. En duidelijk. “Wat ik dacht?  Dit is zo’n mooi concept, hier ga ik iets mee doen.” Inmiddels is John eigenaar van twee Anytime Fitness clubs in het oosten van Nederland en bereidt hij zijn 3e Anytime Fitness club voor. De opening is gepland voor het voorjaar van 2017.

Mirjam Sariman-Luitjens: een familiebedrijf dat met succes meerdere franchiseconcepten runt

Het creëren van een uniek winkelcentrum dat een aantrekkingskracht heeft in de regio. Dat is de missie van het familiebedrijf Luitjens Retail. Opgericht in 1976 en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf  met meer dan 130 personeelsleden. Het bedrijf is actief binnen meerdere franchiseconcepten, waaronder ook Anytime Fitness Axel.

“Mijn vroegste herinnering vanuit ons familiebedrijf is dat ik als klein meisje op zaterdagmiddagen mocht helpen met schoonmaken in de slagerij van onze winkel in Friesland,” zegt Mirjam. “In 1991 verhuisden wij met ons gezin naar Axel, waar een grotere Albert Heijn opgebouwd kon worden. Mijn droom lag niet in de retail. Daarom ging ik een sportopleiding volgen. Mijn passie ligt in de sport. Ik kon voor een fitnessketen gaan werken en doorliep daar zowat alle functies. Uiteindelijk was ik verantwoordelijk voor een aantal vestigingen.” 

“Toen er in 2003 binnen het familiebedrijf plannen ontstonden om ook buiten de detailhandel verder uit te breiden, werd ik gelijk enthousiast. Voor ik ging starten, was de markt voor mij helder. Het was voor mij vrij snel duidelijk dat het in Axel heel realistisch was om een eigen fitnesscentrum te openen. Ik ben hier opgegroeid. Niets mooier dan in jouw thuisstad een eigen fitnessclub te hebben!”

Het meest aansprekende van het concept is voor Mirjam het persoonlijke. “De meeste clubs zijn wat kleiner en dat vind ik persoonlijk ook prettiger. Je hoeft ook niet continu personeel in te zetten. In de echte daluren bied je wel toegang tot de club, zonder dat je hier personeelskosten voor moet maken. Dat zorgt dat je een rendabeler bedrijf hebt, wat de leden ten goede komt.” Haar vestiging in Axel – een relatief kleine plaats - is een succes. “Dat komt door de formule en de lagere personeelslasten.”

Sinds 2011 actief in de Benelux

Vanuit Amerika is Anytime Fitness in de Benelux geland. De franchisegever voor Anytime Fitness Benelux, Petro Hameleers, wilde explosief gaan groeien en dat is hem gelukt. In 2019 opent Anytime Fitness haar 100e club in de Benelux. Het doel voor eind 2021 staat op 150 clubs.

De grootste franchise-fitnessketen ter wereld

Op dit moment zijn er meer dan 5000 clubs wereldwijd open. Elke dag wordt er ergens in de wereld een nieuwe club geopend en om de drie minuten schrijft een nieuw lid zich in. Wereldwijd zijn er op dit moment meer dan 4 miljoen leden op 6 continenten

De belangrijkste formulekenmerken

De belangrijkste kenmerken van de succesvolle franchiseformule zijn:

  • Ondernemen met een beperkt eigen risico
  • Snelle winstgevendheid
  • Uitgebreide ondersteuning en scholing op het gebied van sales, marketing en retentie
  • Individuele coaching
  • Ambitie bij elke club om binnen 6 maanden het break-even punt te bereiken
  • Financiële stabiliteit 

Wanneer jij met jouw bedrijf mee wilt groeien binnen de Anytime Fitness formule gaan wij graag met jou in gesprek. 

Vraag hier meer informatie aan en wij nemen contact met jou op!