Gras groener aan de overkant?

Afgelopen vrijdag sprak ik mijn buurman Mark, tijdens een verjaardag. Na het een tijdje over koetjes en kalfjes te hebben gehad vroeg ik hoe het met zijn baan ging.
Enthousiast begon hij te vertellen dat hij per 1 juli bij een nieuwe werkgever begint. Ik was redelijk verbaasd. Je had het toch goed naar je zin vroeg ik. 

Dat was ook zo, maar ook hij was zoals velen benaderd door een bureau die de ultieme baan voor hem had. Waarom ga je weg? Om het salaris? Dat was een deel van de reden, het andere deel was dat er inmiddels veel beloften waren gemaakt, maar die afspraken waren niet nagekomen. Afspraken zoals opleidingen, trainingen, persoonlijke ontwikkelplannen en coach gesprekken. Hij gaf aan dat hij het zat was dat er steeds weer wat was beloofd, echter was er nog niks. Als hij het met zijn manager besprak dan lag het bij P&O en bij P&O zeiden ze dat het bij de manager lag.

Kortom de werkgever is een gemotiveerde medewerker kwijt. En dat is in deze tijd met deze arbeidsmarkt niet fijn.

De arbeidsmarkt trekt al maanden aan. Mensen worden benaderd, daar hoef je op dit moment niks voor te doen. En is het dan beter bij die andere werkgever? Of lijkt het gras groener aan de overkant?

Wees zuinig op je medewerkers. Vraag regelmatig hoe het gaat. Goede medewerkers zijn moeilijk te vinden en niemand heeft een blik medewerkers op de plank staan. Moet je dan opleidingen, trainingen en coaches betalen als werkgever? Nee dat hoeft niet. Maar als je een opleiding belooft, kom dan de belofte na.

Elke medewerker is een parel. 

Marieke Niekerk
Tophills.nl

Marieke Niekerk
Stel je vraag aan Marieke Niekerk