Terugblik op overname Bailine-vestiging

Bijna een jaar geleden, op 1 januari 2016, is de 54-jarige Nelie Mol gestart als franchiseneemster bij Bailine in Roosendaal. Zij heeft de bestaande Bailine-vestiging van de vorige franchiseneemster overgenomen. Hoe gaat zo’n overname nu in zijn werk? Franchise+ vroeg het aan de franchiseneemster. 

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen? 

“Ik ben in 2013 gestart als klant bij Bailine Roosendaal, halverwege 2015 kwam ik zonder werk te zitten, door mijn persoonlijke resultaten was ik erg geïnteresseerd in het concept van Bailine en destijds in februari 2015 vroeg de vorige franchiseneemster of ik interesse had om de bestaande studio van haar over te nemen.”

Waarom heb je voor deze formule gekozen? 

“Ik heb voor Bailine gekozen omdat toen ik de eerste keer met Ellen Vink (franchisegeefster Bailine Nederland) een gesprek had, voelde dat er een klik was en omdat wij een gedeelde visie hadden ten aanzien van een gezonde levensstijl en mijn eigen resultaat met Bailine. Het concept van Bailine sprak me dan ook erg aan.”

Heb jij ook overwogen om je bij andere franchiseformules aan te sluiten? 

“Nee, de Bailine franchiseformule is een soft franchiseformule en hier was ik direct enorm enthousiast over, bovendien kon ik de bestaande vestiging in Roosendaal overnemen en daar heb ik toen al mijn zinnen opgezet.”

Heb jij personeel in dienst? 

“Nee, wat mij juist aantrok in de formule van Bailine was om alleen in de studio te werken en dat ik zelf mijn openingstijden mocht bepalen na overleg met de franchisegever.”

Hoe is de overname van de vestiging verlopen?  

“Voor de daadwerkelijke overname heb ik drie maanden meegelopen in de studio, hierdoor was ik vertrouwd met de klanten en de klanten hebben daardoor vertrouwen in mij gekregen. Een groot aantal van de klanten zijn gebleven vanwege de goede resultaten die zij behaald hebben met het Bailine concept. Mede hierdoor heb ik de Bailine studio met veel succes voortgezet.”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe? 

“Ik geniet van elke minuut dat ik in de Bailine Studio aan het werk ben. Het is mijn missie om vrouwen naar een gezondere levensstijl  te helpen en het voelt super om samen met hen een goed resultaat te behalen. Het is heerlijk eigen ondernemer te zijn en te doen waar je goed in bent.”

Wat is jou meegevallen? 

“Ondernemen is iets heel anders dan wat ik in het verleden gedaan en ik heb nooit gedacht dat ik zo ondernemend zou zijn. Ik vind het geweldig om mijn eigen baas te zijn, zelf te mogen bepalen wat voor acties ik doe en dingen te organiseren die ik leuk vind en waarvan ik merk dat klanten deze erg waarderen. Dit kan zolang het maar binnen het concept van Bailine past.”

Wat blijkt in de praktijk moeilijker dan verwacht? 

“Ik leg de lat weleens te hoog voor mezelf omdat ik alles wat ik doe goed wil doen, soms vergeet ik  daardoor ook eens te ontspannen. Een eigen onderneming runnen is tenslotte iets heel anders dan van negen tot vijf voor een baas werken. Echter door de ondersteuning vanuit de franchisegever krijg ik alle medewerking en handvatten die ik ook meteen wil benutten.”

Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening? 

“Tijdens de voorbereidingen zat het niet altijd mee, maar door het vertrouwen dat Ellen mij gaf heb ik doorgezet en de hoge bergen en diepe dalen overwonnen. Bovendien heeft zij mij opgeleid om een goede Bailine-therapeute te worden en door haar heb ik vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen.”

Welke ondersteuning ontvang je op dit moment nog?

“Als ik ergens tegen aanloop hoef ik maar te bellen, of te mailen en dan krijg ik alle hulp die ik nodig heb. Daarnaast komt Ellen regelmatig langs en hebben we een aantal keer per jaar een seminar of andere training.”

Wat is het leukste wat kan gebeuren in de studio? 

“Wat een van de leukste dingen is die gebeuren in de studio is, dat als nieuwe klanten die komen voor figuurvorming en dat zij na een aantal behandelingen opmerkt dat zij bijvoorbeeld geen rugpijn meer heeft of iets dergelijks, dat is voor mij ‘De kers op de taart’.”

Heb jij tips voor startende franchisenemers? 

“Wees jezelf en geloof in jezelf. Focus je op één ding, dat waar je goed in bent en probeer hoofdzaken en bijzaken goed van elkaar te scheiden.”