Taco Mundo opent haar 5e Amsterdamse vestiging

Vorige maand opende Taco Mundo haar 4e vestiging in Amsterdam, vlak naast de Johan Cruijff Arena. Afgelopen woensdag is de 5e vestiging in Amsterdam geopend, aan de Gentiaanstraat in Amsterdam-Noord, bij het vernieuwde winkelcentrum Mosplein. 

“We merken duidelijk dat Mexicaans eten populair is in Nederland”, zegt Tom Filippini, directeur en oprichter van het Taco Mundo concept. “Je ziet de Mexicaanse keuken de laatste jaren regelmatig terugkomen in trendlijstjes en op foodblogs, zoals Chickslovefood en Lekker En Simpel. En ook in restaurants worden steeds vaker afgeleiden van Mexicaanse gerechten geserveerd.” 

Tom Filippini werd 20 jaar geleden enthousiast van de Mexicaanse keuken toen hij langere tijd in Zuid-Amerika woonde en werkte. Terug in Nederland zette hij in het jaar 2000 de eerste Mexicaanse bezorgservice op. 

“Met Taco Mundo maken we op eenvoudige wijze vers en kwalitatief hoogwaardig Mexicaans eten voor mensen thuis beschikbaar”, aldus Tom Filippini. “Ik ontwikkel samen met een sterrenkok de recepten van de lekkerste Mexicaanse gerechten. We letten daarbij niet alleen op nieuwe smaakcombinaties, maar waarborgen ook de kwaliteit. Wij zijn groot fan van de Mexicaanse keuken en willen andere mensen net zo enthousiast maken. Dat kan alleen maar met goede, verse producten”, aldus Tom Filippini.

Franchisenemer Azdin El Kabir deelt die visie. Samen met zijn vrouw Sonya runt hij al enige tijd een vestiging in Amsterdam Oud-West en nu komt daar de vestiging in Amsterdam-Noord bij. “We hebben al jaren ervaring met de Taco Mundo formule en we zijn er trots op dat de kwaliteit voorop staat. Uiteindelijk merk je dat ook aan de tevredenheid onder onze klanten.”

Verspreid over heel Nederland zitten er 21 vestigingen van de franchiseformule en ze verwachten er dit jaar nog meer vestigingen bij te krijgen.