SUBWAY opent 5.000e vestiging in Europa

SUBWAY heeft onlangs haar 5.000e SUBWAY restaurant in Europa geopend, dit restaurant bevindt zich in Livingston, Schotland. Deze mijlpaal markeert een investering van ongeveer €500 miljoen van lokale SUBWAY franchisenemers. De 5.000 SUBWAY restaurants brengen meer dan 50.000 arbeidsplaatsen met zich mee.

Justin Goes, Regional Director SUBWAY Europe, vertelt: "We zijn absoluut blij met de aankondiging van het 5.000e SUBWAY restaurant in Europa. Een fantastische prestatie. Het weerspiegelt de sterke ondernemingszin van onze franchisenemers. Zij werken dagelijks hard in hun regio voor hun gasten, om ze een geweldig product aan te kunnen bieden met een uitstekende service. Vanuit de SUBWAY organisatie begeleiden we de franchisenemers in hun ontwikkeling, op die manier worden ze in staat gesteld om mee te profiteren van meer dan 50 jaar ervaring."

SUBWAY in Nederland

Het eerste SUBWAY restaurant in Nederland werd in 2000 geopend in Eindhoven. Op dit moment telt Nederland 176 SUBWAY restaurants, waar meer dan 1.750 mensen werken. SUBWAY heeft momenteel vestigingen in meer dan 30 Europese landen. Het Quick Service Restaurant SUBWAY heeft wereldwijd meer dan 44.700 vestigingen in 112 landen.

SUBWAY in Livingston

De franchisenemer van het restaurant in Livingston is Haj Atwal, een franchisenemer met 16 vestigingen op zijn naam. Atwal vertelt: "Het voelt fantastisch om het 5.000e SUBWAY restaurant te openen in Europa. Meer dan 15 jaar geleden heb ik mijn eerste SUBWAY restaurant geopend, samen met mijn broer Narinder in Edinburgh. Sindsdien zijn we gaan uitbreiden, zowel individueel als samen, natuurlijk met de steun van de SUBWAY organisatie. Erg mooi om het aantal franchiseondernemingen te zien groeien en dat er zo’n belangrijke mijlpaal is bereikt.”

Bekijk ook