Recruit a Student breidt uit naar Duitsland

Uitzendorganisatie Recruit a Student heeft met het openen van vestigingen in Leeuwarden, Apeldoorn, Enschede en Groningen landelijke dekking gerealiseerd. Daarnaast wordt met de start van een kantoor in Düsseldorf de internationale ambitie verder vorm gegeven.

Volgens directieleden Remco Beijer en Jaap Dietz, zijn er verschillende factoren voor de groei aan te wijzen. “In onze branche pluk je als eerste de vruchten van een aantrekkende economie”,  vertelt Beijer. “Maar ook tijdens de crisis zijn we gegroeid.  In 2014 hebben we bijvoorbeeld nog een nominatie voor de Gazelle Award van het Financieel Dagblad in de wacht gesleept. Dat was voor ons het teken dat we op de goede weg zijn en een ijzersterk fundament hebben weggezet.”

Soft franchiseformule

Dietz wijst ook naar de soft franchiseformule die zij sinds enige tijd hanteren. “Tegenwoordig noemt men het ‘het nieuwe ondernemen’. Wij geloven vanaf onze start in 1999 al heilig in het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid van onze werknemers. De franchiseformule die daaruit is voortgevloeid, is uniek te noemen”, aldus Dietz. “Daarnaast zijn we aangenaam verrast dat onze manier van werken ook aanslaat in het buitenland. In Engeland, Spanje, België hebben we ons al bewezen. Nu is ook Duitsland aan de beurt.” 

Op de vraag waar uiteindelijk het plafond ligt, zijn de oprichters het roerig eens: “Hoewel het nu misschien raar klinkt, waken we ervoor te snel te groeien. Het wij-gevoel hebben we bij Recruit a Student hoog in het vaandel staan. Samen met onze eigenwijze manier van werken. We gaan niet over één nacht ijs. De wederzijdse klik met franchisenemers is het allerbelangrijkste. Als die er niet is, gaat het niet door. Dan groeien we maar wat minder hard.”