PIN Voorschot neemt Secash over

OP 1 oktober jl. heeft een unieke overname plaatsgevonden in de non-bancaire direct lending industrie. Zowel PIN Voorschot als Secash zijn FinTech ondernemingen die kredieten verstrekken aan franchisenemers in de detailhandel en horeca die geheel geautomatiseerd afgelost worden door dagelijks een gedeelte van de PIN omzet in te houden. 

“Non-bancaire (of alternatieve) financiering is een relatief nieuwe manier van zakelijk geld verstrekken. Pas rond 2012 begon dat met de opkomst van Crowdfunding platforms. Inmiddels zijn er vele nieuwe partijen en nieuwe vormen van financiering bijgekomen. De markt groeit snel maar is nog steeds relatief klein in volume vergeleken met door de banken verstrekte leningen. Het is nu voor het eerst dat twee Nederlandse partijen samengaan”, aldus Diederik Werdmölder van PIN Voorschot. “Wij wilden ons klantenbestand uitbreiden en groeien in volume omdat ook bij ons economies of scale voordelen bieden. We werken al samen met Sepay - de verkoper van Secash - en delen dezelfde visie ten aanzien van het verlenen van financiële diensten aan het MKB.  Onze focus ligt op het financieel ondersteunen van ondernemers die moeite hebben met het vinden van krediet op de traditionele manier. We deinzen niet terug voor het nemen van risico’s waar het kredietverlening aan het MKB betreft, ook niet in deze onzekere tijden.”

Verkoper Sepay is ook blij met de overname. “Sepay wil zich volledig toeleggen op diensten in het betaalverkeer. Dat Secash nu is overgenomen maakt voor ons de weg vrij om daar al onze energie in te steken. We vonden het belangrijk dat onze klanten in goede handen terechtkwamen. Dat is met PIN Voorschot zeker het geval” aldus Sepay directeur Herman Roebersen.