Nieuwe franchiseformule: Teamsportswear.nl

In 1996 heeft Teamsportswear.nl een sportwinkel geopend, 20 jaar later opende de tweede. Nu heeft Teamsportswear.nl een complete webshop bestaande uit ruim 25.000 artikelen en gaat beginnen met een franchiseformule. 

“Onze klant bestaat uit twee doelgroepen: verenigingen, bedrijven en scholen die behoefte hebben aan sportbenodigdheden en de individuele sporter die zijn of haar sportbenodigdheden graag online bestelt”, legt franchisegever Jakko Bouman uit. “Wij willen onze passie graag landelijk uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar parttime franchisenemers die sportminded zijn.”

Centraal inkoopbeleid

Teamsportswear.nl maakt gebruik van een centraal inkoopbeleid waar de franchisenemer bij aanhaakt. “Voor leveranciers zijn wij dan ook een interessante partij om mee te werken. Met elkaar krijgen we zo de beste inkoopcondities, wat ervoor zorgt dat wij ons gezamenlijke doel optimaal kunnen bewerkstelligen: landelijke dekking. In onze eigen drukkerij bedrukken wij alle sportartikelen helemaal zelf. Denk hierbij aan desbetreffende club- of sponsorlogo’s, namen en/of nummers”, aldus Jakko. 

Marketing

“Ook met onze gezamenlijke marketingcampagnes streven we landelijke dekking na. Budget-technisch is het erg voordelig om gebruik te maken van dezelfde, gezamenlijke campagnes. Op die manier     houden we meer over voor een groter bereik. Denk hierbij aan Facebook campagnes in de postcode gebieden van de franchisenemer”, vertelt Jakko.