Nieuwe franchiseformule: SmartFunding

Deze maand is een nieuwe franchiseformule gelanceerd: SmartFunding. Dit landelijke initiatief helpt Nederlandse MKB-ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van financiering tussen de 250.000 en 5 miljoen euro. Op basis van onafhankelijk advies, lokale kennis en persoonlijke begeleiding, aangevuld met een onafhankelijke balansrating ondersteunt SmartFunding bij het bepalen van de financieringsmix die past bij de ondernemer en zijn toekomstplannen. 

“In 4 stappen begeleidt SmartFunding ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van een passende financieringsmix. Hierin worden ondernemers voorzien van onafhankelijk advies en wordt er samen met de ondernemer gewerkt aan een businesscase. Dit doen zij onder andere door een balansrating van CreditReform toe te voegen, zodat de kredietwaardigheid van de ondernemers onafhankelijk getoetst wordt. Deze balansrating is een door de European Central Bank (ECB) geaccrediteerd ratingsysteem dat als gevolg hiervan gebruikt mag worden voor de herfinanciering van kredieten door financiële dienstverleners. Door daarnaast gebruik te maken van monitoring maakt SmartFunding maandelijkse inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. De MKB-ondernemer heeft hiermee doorlopend inzicht in zijn liquiditeitspositie”, legt een woordvoerder van de formule uit.  

“Wij zetten de standaard neer voor MKB financieren en laten MKB-ondernemers weer ondernemen”, vertelt oprichter Fred van der Stappen. 

Financiers 

SmartFunding werkt samen met diverse banken en beleggingsinstellingen en biedt een scala aan financieringsmogelijkheden. Mogelijke vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers daarnaast toegang tot private investers en direct lenders. 

Bekijk ook