Nieuwe formule: franchisepioniers in escaping

De nieuwe franchiseformule Escaping is gebaseerd op het groepsuitje waarbij mensen in een kamer worden opgesloten en binnen een uur moeten zien te ontsnappen. 

Marc Bergers (26) ontdekte ‘escaping’ toen het nog een hobby-project in Silicon Valley was. Het Japanse computerspelletje ‘escape room’ uit 1990 werd in Californië vanuit de digitale wereld omgezet naar het echte leven. Het concept werd elders in de wereld doorontwikkeld. Maar Bergers en compagnon Rowan Rozemond (27) maakten er een unieke variant van. “Want wij hebben een compleet geautomatiseerd systeem en bieden daarbij een volledig entertainment product.” 

Drie jaar geleden openden ze hun eerste vestiging, in Utrecht, daarna volgden Almere en Antwerpen. De vestigingen bieden horeca en meerdere escaperooms met verschillende thema’s. Aan het eind van 2017 verwachten de franchisegevers 8 vestigingen van Escaping te hebben draaien.

Franchisebeurs Onderneem 't!

Het ‘hele mooie groeiplan’ wordt gelanceerd tijdens de franchisebeurs Onderneem ’t! Bezoekers van de beurs kunnen gratis de mobiele escape room van Escaping bezoeken en deze ruimte binnen 10 minuten proberen te verlaten!
Lees het volledige artikel over Escaping in Franchise+ vakblad, nummer 2/2017. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?