McDonald’s start pilot met bezorging in Nederland: McDelivery

McDonald’s start op 6 juni met de pilot van McDelivery; bezorging van McDonald’s producten. De bezorging van de producten start in deze testfase vanuit 3 restaurants: Amsterdam Spaklerweg, Amsterdam Albert Cuyp en Stadshart Amstelveen. Op basis van de ervaringen bij deze 3 restaurants wordt McDelivery vanaf 4 juli verder uitgerold naar nog eens 5 restaurants in Amsterdam: Nieuwendijk 70, Kalverstraat, Kinkerstraat, Leidsestraat en Muntplein. Gasten kunnen vrijwel alle producten uit de McDonald’s restaurants kiezen.

Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland, vertelt: “McDelivery, in samenwerking met UberEATS in Nederland, betekent voor onze gasten het beste van twee werelden. Het zijn de favoriete producten van McDonald’s vers bereid en bezorgd waar je wilt, met behulp van de juiste combinatie van geavanceerde techniek en infrastructuur van UberEATS. We maken de stap naar bezorging als antwoord op de wens van onze gasten om overal, op elk gewenst moment, van onze producten te kunnen genieten.” 

Marco Knitel, General Manager van UberEATS Nederland, is verheugd met de pilot van McDelivery via UberEATS: “We zijn blij dat marktleider McDonald’s de bezorging aan haar gasten in Nederland met ons wil oppakken. Alles draait om de snelheid van de bestelling en de kwaliteit van de maaltijd en de bezorging. Met de combinatie van onze techniek en infrastructuur kunnen we de kwaliteit van de bestellingen garanderen. Het bestellen gaat heel eenvoudig. De gebruiker downloadt de UberEATS app, bestelt zijn of haar favoriete McDonald’s producten en betaalt direct met zijn creditcard of PayPal via de UberEATS app. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant en haalt de bestelling op. Na ontvangst kan de gebruiker heel eenvoudig feedback geven op de compleetheid en duur van de bezorging, maar ook op de kwaliteit van de afzonderlijke producten van de bestelling. Samen gaan we dan ook veel leren. In juni en juli gaan we in Amsterdam testen wat het beste werkt om gebruikers lekkere verse McDonald’s producten te kunnen bezorgen.”
Op de foto vlnr: Marco Knitel en Manu Steijaert