McDelivery wordt uitgebreid naar Rotterdam en Utrecht

De pilot van McDonald’s met McDelivery in Amsterdam is succesvol verlopen. Sinds 4 juli zijn 8 restaurants in Amsterdam van start gegaan met de bezorging van McDonald’s producten. Vanaf 19 september breidt McDonald’s McDelivery uit naar Rotterdam (6 restaurants) en Utrecht (2 restaurants).

Tijdens de pilot van McDelivery in Amsterdam zijn er ervaringen opgedaan met het bestellen, bereiden en bezorgen. In de praktijk bleek het inpassen van de bezorgbestellingen naast de gewone bestellingen in het restaurant probleemloos te verlopen. 

Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland, reageert: “Ik ben blij te ervaren dat McDelivery echt een antwoord is op de wens van onze gasten om overal op elk gewenst moment van onze producten te kunnen genieten. De combinatie van de slimme techniek van UberEATS en de slimme keukenopstelling van McDonald’s is een succesvolle innovatie, zo laten de commerciële resultaten en operationele ervaring van de pilot zien. We zien het aantal bestellingen van week tot week toenemen. Van alle McDonald’s restaurants die wereldwijd McDelivery bieden, scoort Nederland hoog op gasten die binnen 4 weken nogmaals bestellen. Gasten zijn dus tevreden met de McDelivery-ervaring. En dat is precies het resultaat dat wij willen zien.”

Bestelgebied uitgebreid

Door de positieve reacties van gasten is het bestelgebied rondom de restaurants uitgebreid van 1200 naar 1500 meter. Steijaert: “Dat lijkt weinig, maar betekent bijna een verdubbeling van het woonoppervlak en daarmee ook een flinke toename van het aantal mensen dat kan bestellen. Ik ben vooral tevreden met de snelheid waarmee we de bestelling bereiden en bezorgen. Van de ruim 20 minuten tussen bestelling en levering aan de deur, is de bereiding in het restaurant minder dan 4 minuten. De koerier staat binnen 10 minuten voor de deur nadat de bestelling gereed is. Het ontvangen en accepteren van de bestelling door de koerier en het rijden naar het restaurant beslaat de overige minuten. Pas als de koerier in het restaurant is, worden de frietjes bereid en wordt de McFlurry of Milk Shake gemaakt. Zo behouden we de kwaliteit zo optimaal mogelijk voor onze gasten.”

Is er dan niets mis met McDelivery? 

Steijaert: “We zijn zeker tevreden, maar daarmee zijn we er nog niet. Wij willen het percentage ‘duimpjes omhoog’ naar ruim boven de 90% van alle bestellingen zien te krijgen. Dat gaat dan ook om de compleetheid van bestellingen: dus met het rietje, de servetten of bijvoorbeeld de extra bestelde fritessaus. En we blijven luisteren naar de wensen van onze gasten, zoals bijvoorbeeld bestellen op andere tijden of combinaties van menu’s. Dit zijn allemaal zaken waar wij naar kijken hoe dat zo goed mogelijk in te richten.”

In Rotterdam en Utrecht

Vanaf dinsdag 19 september 11.00 uur, beginnen de 8 restaurants in Rotterdam en Utrecht officieel met McDelivery. In Utrecht zullen de McDonald’s restaurants Oude Gracht en Lange Vie McDelivery aanbieden. In Rotterdam doen de McDonald’s Coolsingel 44, Rotterdam Coolsingel 207, Rotterdam Oude Binnenweg, Rotterdam Zwart Janstraat, Rotterdam Hoogstraat en Rotterdam Korte Lijnbaan mee.

Bekijk ook