Mariët van Laar wint de titel Franchisenemer van het Jaar

Shoeby franchiseneemster Mariët van Laar heeft op vrijdagavond tijdens de Franchise & Formulebeurs Onderneem 't! de felbegeerde titel 'Franchisenemer van het Jaar' in de wacht gesleept. Mariët had daarmee de primeur, want dit jaar werd voor het eerst de verkiezing georganiseerd.

Juryvoorzitter Theo de Wit citeert uit het juryrapport: "De jury is van mening dat deze eerste Franchisenemer van het Jaar deze titel meer dan verdient en een voorbeeld is voor toekomstige franchisenemers. De winkel ziet er perfect uit en is uitnodigend voor de klant. Je voelt je er welkom. De franchisenemer zorgt voor een goede werksfeer voor de medewerkers. Zowel de jury als ook de mystery shopper voelden de positieve uitstraling die de winkel heeft. Het is duidelijk dat de medewerkers graag voor de franchisenemer werken en zich zeer inspannen voor het succes van de winkel."

De vakjury bestond uit: Joost Bos (Koelewijn & Partners), Andreas van den Bout (ABN AMRO) en juryvoorzitter Theo de Wit. Er waren totaal 68 franchisenemers genomineerd, van 45 verschillende franchiseformules. Er werd 8.000 keer gestemd. De 3 franchisenemers met de meeste stemmen waren: Joyce Ebbing (Pink Pepper), Mariët van Laar (Shoeby) en Bart Pronk (Welkoop). De drie genomineerden zijn bezocht door een vakjury en een mystery shopper van Store Support. Naar aanleiding van deze bezoeken werd de uiteindelijke winnaar bepaald.

Tijdens het avondprogramma van de Onderneem 't! beurs werden filmpjes vertoond van de drie genomineerden waarna de winnaar bekend werd gemaakt door juryvoorzitter Theo de Wit. Mariët van Laar ging naar huis met de Franchisenemer van het Jaar-award en een reischeque t.w.v. EUR 750,-.