Koelewijn & Partners start samenwerking met Capital Circle

Crowdfunding is een steeds belangrijkere vorm van financiering voor kleine ondernemers en er zijn in Nederland dan ook talloze crowdfundplatformen. Capital Circle onderscheidt zich in de markt echter op een aantal belangrijke punten zoals een kortere doorlooptijd en een focus op franchising. 

Pieter Koelewijn, consultant bij Koelewijn & Partners, legt uit: “We hebben reeds talloze projecten begeleid naar andere platformen, waaronder Nederlands grootste crowdfundplatform Geldvoorelkaar.nl. Het tekenen van een samenwerking met Capital Circle betekent echter dat wij aspirant-ondernemers een meer divers portfolio van financieringsmogelijkheden kunnen bieden, waarmee ze zeker kunnen zijn van de beste financieringsvoorwaarden en de hoogste slagingskans. Door onze samenwerkingen kunnen we dat ook nog eens tegen aantrekkelijkere tarieven doen dan wanneer partijen zelfstandig hun financiering rond proberen te krijgen. Wij ontvangen namelijk geen commissies, maar berekenen alle kortingen regelrecht door aan onze klanten.”

Het eerste project via Capital Circle is door Koelewijn & Partners reeds gerealiseerd: franchisenemer Erwin Lagcher kan met Personal Fitness Nederland in Schoonhoven aan de slag nadat via Capital Circle € 32.500,- is opgehaald. “Koelewijn & Partners heeft deze ondernemer met een aantal zaken ondersteund, zoals het bepalen van de optimale financieringsconstructie, beoordelen BKR status en persoonlijke financiële mogelijkheden, het schrijven van het ondernemingsplan, het opstellen van financiële prognoses en het begeleiden van de aanvraag en contact onderhouden met de kredietbeoordelaar”, vertelt Pieter Koelewijn.

Capital Circle is een crowdfundingplatform dat bemiddelt tussen investeerders en ondernemers in het MKB, en heeft reeds veel ervaring met de franchisesector.

Koelewijn & Partners helpt al sinds 1988 franchisenemers én franchisegevers in iedere branche en elke ontwikkelingsfase met advies en hands-on ondersteuning om de volgende stap te nemen voor nog meer succes.