Jumbo introduceert nieuw winkelconcept: Foodmarkt City by Jumbo

Jumbo opende gisteren in Groningen de eerste Foodmarkt City by Jumbo. Een nieuw gemakswinkelconcept waarin dagverse, huisgemaakte maaltijden en producten centraal staan. In dit nieuwe concept combineert Jumbo elementen van de Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place. Dit jaar nog krijgt de nieuwe winkel aan de Oude Ebbingestraat in Groningen navolging in andere grote Nederlandse steden. 

"Foodmarkt City by Jumbo speelt in op de wensen van klanten in de binnenstad", vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en als CCO verantwoordelijk voor formule en innovatie. "De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen, met name in de binnenstad. Verschillende klantstromen komen daar samen: werken, wonen, winkelen en studeren. Dit leidt tot een ander koopgedrag, met meer nadruk op gemak, snelheid, gezondheid en prijs. Door onze kennis en ervaring te bundelen, kunnen Jumbo en La Place elkaar versterken en steeds meer aanwezig zijn op het moment en de plek waar de klant ons nodig heeft. We zijn ongelofelijk trots op deze nieuwe winkel." 

Nieuwe producten

Jumbo grijpt de opening van Foodmarkt City by Jumbo aan om een nieuwe productlijn te introduceren die is toegespitst op het nieuwe concept. Het gaat bijvoorbeeld om vers belegde broodjes en wraps, lunchsalades en banketproducten. Zo worden ruim 500 nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Een deel daarvan zal later ook verkrijgbaar zijn bij ongeveer 20 bestaande Jumbo winkels. 

Colette Cloosterman-van Eerd benadrukt dat het familiebedrijf dáár wil zijn waar de klant is. "We willen op elk moment voor elke eetbehoefte een passende oplossing bieden. In onze reguliere winkels en via onze online winkel kan de klant de wekelijkse boodschappen doen en laten thuisbezorgen of ophalen. Voor meer inspiratie, een echte food beleving en gezonde en verse maaltijden om ter plekke op te eten, mee te nemen of thuis te maken, is Foodmarkt de uitgelezen plek. Om uitgebreid heerlijke en verse ambachtelijke maaltijden te nuttigen is iedereen welkom in één van onze La Place restaurants. Met de opening van Foodmarkt City by Jumbo voegen wij hier een nieuw en uniek concept aan toe. Met het assortiment in deze winkel kunnen we inspelen op diverse drukke locaties in de binnenstad. Zo maken we lekker en gezond eten op een makkelijke manier bereikbaar voor iedereen." 

Bekijk ook