Jumbo gaat online bestelde boodschappen elektrisch bezorgen

Afgelopen dinsdag had Groningen de primeur: de eerste volledig elektrische bezorgauto van Jumbo reed daar rond. Met de nieuwe ‘Street Scooter’ brengt Jumbo de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week zal Utrecht volgen. De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit en het klimaat. 

Roy van Keulen, directeur Online, reageert: “Als familiebedrijf zit duurzaam ondernemen in onze genen en voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken  voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto’s.”

Jumbo gaat de  bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Bekijk ook