Interview met franchisegever Instituut HIP

Na 10 jaar juf op een basisschool in Bilthoven en 10 jaar zelfstandig ondernemen als eigenaar van meerdere studiebegeleidingsinstituten is voor Miriam Lensen van Instituut HIP nu een decennium aangebroken als franchisegever. Ze voelt zich in haar element in haar nieuwe rol als ‘100% ondernemer’. “Ik zie kansen op de markt en ga in gesprek met andere partijen om samen te werken. Ik vind het onwijs leuk, franchise is toch weer een nieuw kind.”

De komende 10 jaar wil zij vanuit het nieuwe hoofdkantoor in een Baarnse villa werk maken van de ontwikkeling van de franchiseformule. De franchisenemers wordt ‘een waterdicht systeem’ aangereikt, met opleiding, software en onderscheidend lesmateriaal. Maar het stemmetje van de juf van weleer klinkt ook nog door in haar ondernemersbestaan. Ze heeft daarom de HIP Foundation opgericht. Een fonds voor leerlingen van de groepen 6 en 7 van de basisschool die vastlopen door een tijdelijke probleemsituatie.
Lees het volledige artikel in het Franchise+ blad, nummer 1/2017, verschijningsdatum 16 februari. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?