HouseHunting-franchisenemer over transformatie van kantoren naar woningen

“Gemeenten worden steeds soepeler als het gaat om transformatie van kantoren naar woningen. Arnhem is zeker een gemeente waar dat opgaat”, vertelt HouseHunting-franchisenemer Antonio Garcia. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van tot woningen herbestemde kantoorpanden.

Er is erg veel vraag door met name twintigers en dertigers naar dit soort woningen, merkt Garcia. “We hebben echt een gat in de markt aangeboord”, stelt hij vast. Hij laat een kantoorgebouw zien aan de IJssellaan in Presikhaaf. Het bedrijf Certitudo Capital is eigenaar van het gebouw en zorgt met zijn iResidence-label voor de transformatie van kantoor naar appartementen.

Duurzame appartementen

Daar zijn bouwvakkers, installateurs en andere werklieden aan de slag. Zij installeren onder meer keukens en badkamers, zodat de kantoorblokken langzaam maar zeker in duurzame appartementen en studio’s veranderen. “Het voordeel is, dat er al een stevig gebouw staat waaraan we relatief weinig hoeven doen”, merkt Garcia op.

Voor veel starters op de woningmarkt is het moeilijk om een hypotheek te krijgen, weet Garcia. “En voor een huis van de woningstichting moet je lang op de lijst staan of is voor velen het inkomen al te hoog. Woningen als deze bieden deze groep een prima oplossing.”

Belangstelling

Dat merkt hij wel aan de belangstelling voor de woningen in dit voormalige kantoorpand vlakbij winkelcentrum Presikhaaf. “Voor nog maar 9 appartementen van de 99 zoeken we een huurder.” Daar heeft hij nog tot september de tijd voor. Dan moeten de appartementen worden opgeleverd. “Er zijn nog appartementen beschikbaar tussen de 750 euro en de 840 euro”, weet Garcia te vertellen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij die ook wel aan de man kan krijgen. “Het is voor ons een gezonde markt. Er is meer vraag dan aanbod.”

Garcia werkt vanuit Nijmegen. Maar in Arnhem krijgt hij het steeds drukker, zegt hij. Nog even en hij kan niet meer beide steden bedienen voor HouseHunting. “We zijn nog op zoek naar een nieuwe franchisenemer”, vertelt hij. “Dan kunnen we hier nog verder groeien.”

Bekijk ook