HEMA opent eerste flagshipstore in Duitsland

HEMA opent vandaag in Keulen haar eerste flagshipstore in Duitsland. Met de opening kiest HEMA ook voor verdere uitbreiding in Duitsland als onderdeel van haar expansieplannen. De winkel is gelegen in de winkelstraat Hohe Straße. Met ongeveer 600 m2 is de winkel tevens één van de grootste internationale HEMA winkels.

Verdere expansie in Duitsland

De opening van de flagshipstore in Keulen is een van de eerste key city stores in een reeks van openingen in Duitsland de komende jaren. HEMA richt zich hierbij op de G7, met naast Keulen steden als Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart en Düsseldorf. Voor 2017 staat tenminste nog een key city store gepland in een van deze steden. Vanaf 2018 wil HEMA de expansie in Duitsland versnellen.

Richard Flint, Director International en lid van de directie HEMA, vertelt: “Internationale expansie is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. Wij zien daarbij grote kansen in Duitsland. Op basis van ons succesvolle internationale concept zien wij die mogelijkheden vooral in de grootste steden. Daarbij zullen we ons vooral richten op een aanwezigheid van meerdere HEMA's per stad. De positieve reacties die wij al mochten ontvangen in aanloop van de opening van onze Duitse klanten zijn overweldigend en laten zien dat ook hier HEMA wordt omarmd.”

Bekijk ook