Guus Mineur: Samenwerken aan re-integratie

Heeft u een medewerker die door ziekte of een ongeval niet meer zijn of haar normale werkzaamheden kan verrichten? Dan komt goed werkgeverschap om de hoek kijken waarbij u als werkgever er alles aan doet om deze medewerker te behouden voor het bedrijf. Deze nieuwe situatie vraagt om flexibiliteit van beide partijen.

Het heeft grote voordelen voor de organisatie want een trouwe medewerker kent het bedrijf goed, heeft geen inwerkperiode nodig en een medewerker die op een andere manier toch aan de slag kan blijven is vaak heel gemotiveerd. Dick heeft zo'n werkgever. Dick was afgekeurd voor zijn werkzaamheden maar dankzij zijn werkgever is hij nog steeds voor de volle 100% aan het werk. Dick werkt al jaren met veel plezier bij zijn huidige werkgever. In 2009 kreeg hij fysieke klachten en werden zijn dagelijkse werkzaamheden steeds zwaarder. Uiteindelijk raakte hij voor 50% arbeidsongeschikt. Na verschillende onderzoeken bleek dat Dick niet meer geschikt was voor zijn huidige werkzaamheden en moest op zoek naar ander werk. Dick is op dat moment 62 jaar en dan is het niet altijd even gemakkelijk om een nieuwe werkgever te vinden. In een goed gesprek met zijn werkgever gaf Dick aan dat hij daar het liefst wilde blijven werken. Zijn werkgever kreeg het niet over zijn hart om de passie van Dick te ontnemen en ging samen met de casemanager op zoek naar een oplossing.

Er werd in kaart gebracht welke werkzaamheden Dick nog wel kon verrichten. Mede door de groei van het bedrijf was het mogelijk om een nieuwe functie te creëren: Dick werd hoofd inkomende goederen. "Natuurlijk gaat dit ten koste van andere arbeidsprocessen, maar het sociale aspect speelt hierbij ook een rol. Ik kan het niet maken om hem weg te sturen", aldus de werkgever.

De samenwerking tussen de werknemer, werkgever en de casemanager, die het gehele traject heeft begeleid, heeft ervoor gezorgd dat de werknemer ondanks zijn fysieke klachten nog steeds werkt. Dick heeft inmiddels een aantal jaren nog volledig kunnen werken en gaat eind van dit jaar met pensioen. Zijn werkgever: "Wij hebben het goed opgelost samen en dat wordt toch gewaardeerd."

Guus Mineur
SuperGarant Verzekeringen