De groeiplannen van Specsavers zijn overtroffen

De groeiplannen van Specsavers blijken overtroffen. De 125e vestiging in Nederland werd medio april geopend in Hoogezand. En ook hier ‘loopt het vanaf dag één’, vertelt Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland. “De mix van lage prijzen, hoge kwaliteit en gediplomeerde medewerkers slaat erg aan. Daarnaast doet de combinatie oog- en hoorzorg het goed. Eén van onze grootste prioriteiten is het aantrekken van de juiste opticiens, audiciens en ervaren retailpartners om onze groeiambitie door te trekken.”

Voor nieuwe retailpartners is het een interessant avontuur met beperkte risico’s, benadrukt hij. Dat komt omdat door het Engelse partnerschapmodel de ondernemersrisico’s verdeeld zijn tussen retailpartner, opticien en Specsavers. De investering voor de starter is te overzien en tegen gunstige voorwaarden. Berkel: “Wanneer wij besluiten met iemand in zee te gaan, geloven we er ook echt in en investeren daar graag in mee.”
Lees de volledige coverstory over Specsavers in het Franchise+ vakblad nummer 3, verschijningsdatum: 29 juni. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?

Bekijk ook