Franchisevestigingen Phone House vallen buiten faillissement

De 74 franchisevestigingen van Phone House vallen buiten het faillissement dat afgelopen dinsdag is aangevraagd. Ook de 70 eigen vestigingen blijven voorlopig open. Het faillissement betreft The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V. Hieronder vallen het hoofdkantoor in Amersfoort, 70 eigen winkels alsmede enkele webstores. De onderneming telt 806 medewerkers. 

Ondanks de kostenbesparingen welke de laatste jaren zijn doorgevoerd, investeringen in nieuwe omni-channel systemen en een vernieuwd winkelinterieur zag Phone House de resultaten onvoldoende verbeteren. De omzet staat onder druk als gevolg van directe concurrentie van de telecom operators alsmede toepassing van de Wet op het Financieel toezicht waardoor het aanbieden van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement wordt beperkt.

Naast teruglopende verkopen kreeg Phone House te maken met lagere vergoedingen vanuit de telecom operators. Hierdoor liepen de resultaten van de onderneming snel terug. Momenteel onderzoeken de curatoren de mogelijkheden van een doorstart.

Bekijk ook